Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Φυλλάδιο από τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας με χρηματοδότηση...των εργαζόμενων της Kavala Oil - Στην Αθήνα για την κατάθεση της προσφυγής στο ΣτΕ ο Χρ. Βελάκης - Καμία απάντηση του TAP στις τελευταίες προτάσεις για την όδευση




Αν και η τελευταία συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας (βουλευτές, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, εκπρόσωποι Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας) με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής -και βουλευτή Καβάλας- Γιώργου Καλαντζή, αν και στην διάρκεια της συνάντησης η κοινοπραξία δεσμεύτηκε ότι θα δώσει απάντηση για την εναλλακτική διέλευση του υπό κατασκευή αγωγού βόρεια των οικισμών του τέως Δήμου Φιλίππων εντός ενός μηνός, εντούτοις καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από την κοινοπραξία.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, προβληματίζει τους τοπικούς φορείς καθώς ο χρόνος περνάει, οι προθεσμίες συνεχίζουν να παραμένουν ασφυκτικές για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού, και μέχρι και σήμερα το σημαντικότερο γεγονός που αφορά τον αγωγό -πέρα από τις διαβουλεύσεις της τοπικής κοινωνίας- παραμένει...η περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ραχμάν Μουσταφάγεφ.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, ωστόσο, συνεχίζει τις δικές του προσπάθειες, με την τελευταία του ενέργεια να είναι η έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου το οποίο, στην πράξη, δεν είναι τίποτα άλλο από έναν κατάλογο ατυχημάτων που έχουν γίνει κατά καιρούς σε διάφορα μέρη του κόσμου και σχετίζονται με αγωγούς φυσικού αερίου.

Σελίδες 4-1
Σελίδες 2-3
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι το φυλλάδιο  -η διανομή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει- έχει εκτυπωθεί (όπως αναφέρεται στην πρώτη εικόνα) με ευγενική χορηγία...του σωματείου των εργαζομένων της Kavala Oil.

Κατά τα άλλα, στην Αθήνα μεταβαίνει ο δικηγόρος Καβάλας Χρυσόστομος Βελάκης, ο οποίος έχει διοριστεί ως πληρεξούσιος δικηγόρος από την δημοτική αρχή για την υπόθεση της αιτήσεως ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να την καταθέσει. Όπως ανέφερε ο κ. Βελάκης στην "ΦτΚ" "η αίτηση ακύρωσης θα πρέπει, αρχικά, να ελεγχθεί ενδελεχώς ως προς το αν έχει νομικά λάθη, και από εκεί και πέρα θα γίνει έλεγχος όσον αφορά το αν τηρείται η νομοθεσία του περιβάλλοντος, σε όλη την έκταση και όλες τις παραμέτρους του. Εκεί θα έχουμε να πούμε πολλά ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου. Από εκεί και πέρα, έχουν συλλεχθεί και οι υπογραφές από τους πολίτες οι ιδιοκτησίες των οποίων θίγονται από την τρέχουσα όδευση του αγωγού, και οι οποίοι έχουν δώσει την εντολή σε μένα για να προχωρήσω την αίτηση ακύρωσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου