Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Α τριμήνου της θεατρικής περιόδου 2014 – 2015 στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας




Ανακοινώνεται στο θεατρόφιλο κοινό, ότι πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα του Α τριμήνου της θεατρικής περιόδου 2014 – 2015, όπως αναφέρονται παρακάτω.

1. «ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΚΛΟΟΥΝ»
του Friedrich Karl Waechter

Συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας
Παιδική Σκηνή

Σε ένα σχολείο για κλόουν δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.
Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.
Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία…στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.
Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής περιβάλει όλη τη σκηνοθετική ματιά ενώ χορογραφίες με πατίνια, κορδέλες, μηχανάκια, ξυλοπόδαροι, μεταφέρουν τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Το αριστουργηματικό έργο του Βέχτερ είναι ένας ύμνος στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει όταν έρθει αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά.

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Τάσος Ρατζος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπάντας, Μαριλού Βόμβολου Μάριος Κωσταντίνου, Ανδρέας Βασιλείου.

Παραστάσεις για το κοινό (Κυριακή 16/11, 14/12, 11&25/1) στις 18.00
Πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Τιμές εισιτηρίων: 10€ - 7€ (μαθ.-φοιτ.).

2. «ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ»
των Γεράσιμου Γεννατά και Γιώργου Γαλίτη

Μια παράσταση που σατιρίζει καταστάσεις και πρόσωπα, μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς.
Η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κι ο κόσμος ολόκληρος αποτελούν μια αρένα ανθρώπινης εξαθλίωσης όπου πρωταγωνιστούν σύγχρονοι τύραννοι, με θεατές τους λαούς, και σκηνές από σκληρούς αγώνες και προδομένα όνειρα.
Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά, σε πρώτη εκτέλεση, μελοποιημένα ποιήματα των Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι, Λασκαράτου, Έλιοτ απ' τον ίδιο τον συνθέτη Γιώργο Κομπογιάννη κι άλλους τρεις μουσικούς.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς

Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς
και οι μουσικοί:
Βασίλης Μπαμπούνης τραγούδι, κιθάρα
Φυλένια Σπαχή βιολοντσέλο


Σάββατο 15 - Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 21.00
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Τιμές εισιτηρίων: 15€ - 10€ (μαθ.-φοιτ.)

3. Η παράσταση «ΜΗΔΕΙΑ, ΕΝΑ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟ ΠΟΙΗΜΑ» του Ζαν Ρενέ Λεμουάν με τη Δήμητρα Ματσούκα, ματαιώνεται.

4. «ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ»
του Γιάννη Μακριδάκη

Ένας σπαραχτικός μονόλογος, μία χειμαρρώδης συνειρμική αφήγηση ζωής, που ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, στο τώρα και στο χθες, με πικρές αναφορές στα ''χρηστά ήθη'' της ελληνικής επαρχίας, την υποκρισία, τον μίζερο καθωσπρεπισμό.
Ο Κωνσταντής. Ένα θύμα κοινωνικού ρατσισμού στις αρχές του αιώνα στη Χώρα της Χίου. Ένας άνθρωπος, παράπλευρη απώλεια ενός ιστορικού πολεμικού δυστυχήματος, ο φάκελος του οποίου δεν άνοιξε ποτέ...

Σκηνοθεσία – Θεατρική μεταφορά: Βασίλης Βασιλάκης

Ερμηνεύει ο Βασίλης Βασιλάκης

Τρίτη 25 – Τετάρτη 26 Νοεμβρίου  στις 21.00
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Τιμές εισιτηρίων: 10€ - 5€ (μαθ.-φοιτ.-ανέργων)

* Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, ο συγγραφέας του έργου κ. Γιάννης Μακριδάκης προκειμένου να συζητήσει με το κοινό για την παράσταση, αμέσως μετά το τέλος της.


5. «ΜΕΝΓΚΕΛΕ»
του Θανάση Τριαρίδη

Δύο άγνωστοι αναμεταξύ τους άνθρωποι της σημερινής εποχής: ένας άντρας και μία γυναίκα  στο κουπέ ενός ηλεκτροκίνητου τρένου, σε ένα νυχτερινό δρομολόγιο· μία τυπική συζήτηση γνωριμίας. Όλα ξεκινούν με μία ξαφνική διακοπή ρεύματος, οπότε οι δύο πρωταγωνιστές για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους θα παίξουν το παιδικό παιχνίδι των ρόλων: ο άντρας θα παραστήσει τον "Γιόζεφ Μένγκελε", τον διαβόητο «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς, και η γυναίκα την "Εσθήρ", την εγγονή μίας Εβραίας επιζήσασας, θύματος των φρικτών πειραμάτων του μυστηριώδους γιατρού. Γρήγορα όμως το παιχνίδι θα αλλάξει τροπή. Μήπως στα αλήθεια είναι αυτό που δήθεν υποδύονται; Και πού μπορούν να φτάσουν "παίζοντας" ένα τέτοιο παιχνίδι;

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Ερμηνεύουν ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και η Μυρτώ Αλικάκη

Παρασκευή 12 – Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 21.00
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Τιμές εισιτηρίων: 15€ - 10 € (μαθ.-φοιτ.)

6. «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΝΤΙΚΕΝΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»

Συνδιοργάνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θοδωρής Γκόνης
Μουσική Επιμέλεια: Χρυσούλα Μίσχου
Επιμέλεια Κειμένων: Κατερίνα Συμεωνίδου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Βασιλέκα, Παύλος Σταυρόπουλος, Ανδρέας Νάτσιος

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Χρυσούλα Μίσχου - Βιολί
Κυριακή Κετιπίδου - Πιάνο
Θεοδώρα Παπανικολάου - Φλάουτο
Γιάννης Γιαννακάκης - Κλαρινέτο
Παναγιώτης Παπαδόπουλος - Τρομπέτα
Θανάσης Κωνσταντινίδης - Κρουστά

Και το φωνητικό σχήμα «Τα καπέλα»:
Ελένη Αδαμοπούλου, Γιάννης Γιαννακάκης, Μπέσσυ Καραβίτη, Κυριακή Κετιπίδου, Ευαγγελία Κοντέλη, Χρυσούλα Μίσχου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Νίκος Πρωτόγερος, Ελένη Τουλιοπούλου, Θανάσης Τσέτος, Φώτης Χατζηθεοδώρου


Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη πρόταση. Από τον Κάρολο Ντίκενς στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και από τον Τρούμαν Καπότε στον Τιμ Μπάρτον, ιστορίες παλιές, καινούργιες, αγαπημένες, άγνωστες, διασκεδαστικές, σκοτεινές, ζωντανεύουν με την παρουσία ηθοποιών αλλά και μουσικών επί σκηνής.


Δευτέρα 22 - Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 21.00
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου