Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σιμιτσής vs Τσανάκα για «Ασημακοπούλου» και ανάμεσά τους… το χάος!




Διαφορετικής ανάγνωσης και ερμηνείας από την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον τέως δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή η παραχώρηση σε ποσοστό 50% του στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο δήμο Καβάλας από τον τέως (πλέον) υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η κ. Τσανάκα δηλώνει πολύ χαρούμενη και ευχαριστεί τον υπουργό που έστω και την ύστατη στιγμή υπέγραψε την παραχώρηση, ενώ ο κ. Σιμιτσής καλεί τη δήμαρχο να καταλάβει συμβολικά το στρατόπεδο , ως αντίδραση για το γεγονός ότι αγνοήθηκε η Πολεοδομική Μελέτη του δήμου Καβάλας που άφηνε ικανοποιημένες και τις δυο πλευρές , δήμο και υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Σιμιτσής καλεί την κ. Τσανάνα να μην αποδεχθεί την απόφαση Αβραμόπουλου και η κ. Τσανάνα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα την εγκρίνει κατ΄αρχήν το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα αρχίσουν νέοι αγώνες για τη διεκδίκηση ακόμη και του 100% του «Ασημακοπούλου». Οι απόψεις τους δεν τέμνονται σε κανένα σημείο.

Δήμητρα Τσανάνα: Γενναία η απόφαση Αβραμόπουλου

«Μου κοινοποιήθηκε χθες το πρωί η απόφαση, με πήρε τηλέφωνο ο κ. Καλαντζής και μου το ανακοίνωσε. Ομολογώ ότι το πρώτο αίσθημα χαράς το διαδέχθηκε μια μικρή απογοήτευση ακούγοντας το 50%, αλλά όπως έλεγε ο Βουτσάς σε ελληνική κωμωδία, το θέμα είναι να τρυπώσεις ! Το θεωρώ γενναίο και πολύ εποικοδομητικό που έστω και την τελευταία στιγμή ο κ. Αβραμόπουλος έβαλε την υπογραφή του, βέβαια μένει να δούμε τι είναι αυτό το 50%. Είτε υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είτε δεν υπήρχε απόφαση, εγώ σας λέω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είμαι σίγουρη ότι θα αποδεχθεί την απόφαση, θα ευχαριστήσει το υπουργείο, αλλά θα ζητήσει συγχρόνως το υπόλοιπο μέρος ή τέλος πάντων να μείνουμε στα συμφωνηθέντα τα προηγούμενα που ήταν διαφορετικά. Μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάμε και στα δόντια; Το θέμα είναι κατά πρώτον να σώσουμε ένα τέτοιο κομμάτι γης από το ΤΑΙΠΕΔ και από τα διάφορα αρπακτικά που κυκλοφορούν πάνω από το κεφάλι μας και από κει και έπειτα βεβαίως να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο ποσοστό. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αποδεχθούμε αυτό που μας δίνει το υπουργείο και να διεκδικήσουμε το παραπάνω, το ίδιο θα έκανε κάθε καλός νοικοκύρης . Εκείνο που δεν θα δεχόμασταν θα ήταν αν μας έδιναν το πίσω μέρος της έκτασης, αλλά εφόσον παίρνουμε το καλύτερο μέρος, θα το δεχθούμε. Ελεύθερα και ανοιχτά θα καλέσω τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να πουν την άποψή τους , θα δω το κομμάτι που μας παραχωρείται σε χάρτη και βέβαια θα λάβω υπόψη μου το τι θα πουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι κατ΄αρχήν μια καλή απόφαση. Μπράβο του, το ξαναλέω , γιατί μετά το Βατοπέδι κανείς υπουργός δεν υπογράφει τίποτε! Μόνον στα λόγια μείναμε για την παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου. Είμαι πολύ χαρούμενη και θα καλέσω και τους υπόλοιπους για μια μέρα τουλάχιστον να χαρούνε και από αύριο θα αρχίσουμε νέους αγώνες.»

Κωστής Σιμιτσής: Ποιος είναι ο Αβραμόπουλος που απαξιώνει μια Πολεοδομική Μελέτη που έφερε την ισορροπία;

«Αυτό το οποίο είναι υποχρέωση του δήμου όταν διεκδικεί ένα στρατόπεδο, είναι να εκπονήσει μια Πολεοδομική Μελέτη. Ο δήμος έκανε μια πάρα πολύ καλή Πολεοδομική Μελέτη και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου που κατάφερε να τετραγωνίσει τον κύκλο . Σύμφωνα με τη μελέτη, κατά 85% η έκταση παραχωρείται στο δήμο , αλλά δίνεται και στο στρατό μεγάλη αξία σε χρήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει τις τυχόν επιφυλάξεις των στρατηγών, έτσι ώστε και ο στρατός να μείνει ικανοποιημένος και οι καβαλιώτες. Τα χρήματα δεν θα πάνε στις συντάξεις και τις τσέπες των στρατιωτικών, αλλά για ταμείο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας . Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε κάτι, ότι αυτός ο χώρος δεν πρέπει να γίνει τσιμέντο, πρέπει να γίνει χώρος αθλητισμού, πολιτισμού και πρασίνου. Ένα άλλο σημείο είναι ότι η μελέτη αυτή αποκαθιστά όλη την παραλιακή γραμμή, δηλαδή οι καταστηματάρχες παίρνουν τις ιδιοκτησίες τους , γιατί κάποιοι έμεναν εκτός Σχεδίου Περιγιαλίου και τώρα αποκαθίσταται αυτή η αδικία. Αυτές οι μπαλακίστικες νοοτροπίες μας κατέστρεψαν. Ποιος είναι ο κ. Αβραμόπουλος που αγνοεί μια Πολεοδομική Μελέτη που έγινε μετά από διαβούλευση 4 χρόνων; Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε σχεδόν καθολικά πέρυσι το καλοκαίρι με εξαίρεση τον κ. Ζαχαριάδη και την παράταξη του κ. Βέρρου. Μέσα από το Πεντάγωνο έμαθα ότι ικανοποίησε αυτή η μελέτη τους στρατηγούς. Ο νόμος λέει μέχρι 50% παίρνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας , εμείς βρήκαμε στο Περιγιάλι έκταση 27 στρεμμάτων με οικοδομήσιμα τα 13 στρέμματα, αυξήσαμε λίγο τον πολεοδομικό συντελεστή και την παραχωρούμε στο υπουργείο. Οι στρατηγοί παίνεψαν στο Σχέδιο, ζήτησα και τη γνώμη της Γεννηματά και όπως έμαθα και οι δικοί της στρατηγοί στο Πεντάγωνο αλλά και εκείνη χαρακτήρισε πρότυπη την πρόταση του δήμου Καβάλας. Εγώ αισθάνομαι προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά του κ. Αβραμόπουλου, από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκεται στο γραφείο του η πρότασή μας . Εγώ κάλεσα από τηλεοράσεως τον κ. Δένδια να συνδέσει το όνομά του με μια ακόμη πιο θετική εξέλιξη από τα εγκαίνια του Δικαστικού Μεγάρου. Δεν πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την πρόταση Αβραμόπουλου. Οι συνθήκες είναι πια ώριμες να κάνει η δήμαρχος ό, τι δεν έκανα εγώ, να μπει μέσα και να κάνει μια συμβολική κατάληψη, μαζί της κι εμείς».

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου