Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πορεία μαθητών του 2ου Λυκείου Καβάλας - Δόθηκε ψήφισμα στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης




Το παράδειγμα των μαθητών του 5ου Λυκείου Καβάλας ακολούθησαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καβάλας, οι οποίοι αποφάσισαν το πρωί της Πέμπτης να εκμεταλλευτούν τον περίπατό τους και να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας για τον θεσμό του Νέου Λυκείου. Η πορεία των περίπου 70-80 μαθητών κατέληξε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (αφού αρχικά υπήρξε μια αναστάτωση, καθώς οι μαθητές δεν γνώριζαν...αν θα πρέπει να πάνε στο δημαρχείο ή στην διεύθυνση Β'βάθμιας εκπαίδευσης), όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον διευθυντή Απόστολο Βαγενά.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καβάλας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τη βαθιά ανησυχία και αγωνία για τις συνθήκες που επικρατούν στο πλαίσιο του σχολείου, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας. Για το λόγο αυτό έπειτα από γενική συνέλευση όλων των μαθητών αποφασίσαμε να εκφράσουμε αυτή τη διαμαρτυρία με το κλείσιμο του σχολείου και την αποχή μας από τα μαθήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι ο τεράστιος όγκος ύλης, η τράπεζα θεμάτων, ο μη έγκαιρος προγραμματισμός και η ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα το νέο λύκειο να γίνεται αποθαρρυντικό αλλά και αποπνικτικό για εμάς τους μαθητές καθώς και δυσβάστακτο οικονομικά για τους γονείς. Επίσης εντείνεται η αγωνία για το δικό μας μέλος.
Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως η εκπαίδευση μας αντιμετωπίζει ως εξαρτήματα μηχανής απαιτώντας μηχανιστική μάθηση. Ο μεγάλος όγκος της ύλης, ο οποίος δε συμβιβάζεται με τις δράσεις του κοινωνικού σχολείου, προϋποθέτει πολύωρη εργασία και μας και μας ωθεί στην παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων. Κατά συνέπεια οδηγούμαστε στη βαθμοθηρία και στην αίσθηση μια ψυχοφθόρας κατάστασης όπως και οι γονείς στην οικονομική απομύζηση.
Επιπρόσθετα, παρουσιάζεται έλλειψη καθηγητών, βιβλίων και οι υφιστάμενες υποδομές δεν είναι κατάλληλες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ
> Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και της ποιότητας των μαθημάτων
> Μείωση της ύλης ώστε να γίνει διαχειρίσιμη από τους μαθητές και τους καθηγητές.
> Κατάργηση του "Νέου Λυκείου"

Θα θέλαμε να διαβάσετε τα αιτήματα μας στον Υπουργό Παιδείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου