Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

"Εθελοντές" εκπαιδευτικούς ψάχνει ο Λοβέρδος - Προσπάθεια αναδίπλωσης από το υπουργείο Παιδείας: "Βρέθηκαν κονδύλια για προσλήψεις και στην ΑΜΘ"




Εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα δεχτούν να εργαστούν δωρεάν προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας εξετάζει να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Η λύση αυτή εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

«Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» τονίζει ο κ. Λοβέρδος.

Προσπάθεια αναδίπλωσης από το υπουργείο Παιδείας

Λίγες ώρες αργότερα, πάντως, το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησε να να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε η δημοσιοποίηση του σχεδιασμού αυτού.

Έτσι, πηγές του υπουργείου Παιδείας δεν διαψεύδουν μεν το δημοσίευμα (σ.σ. πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού έχει δηλώσεις ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος), λέγοντας ότι “πρόκειται, όντως, για σκέψη που υπάρχει”, προσθέτουν όμως ότι έχουν βρεθεί χρήματα για να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με ειδικό καθεστώς σε οκτώ περιφέρειες της χώρας εξαιρώντας την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο. Δηλαδή τις δύο περιοχές που υπάρχουν τα μεγαλύτερα κενά.

Να σημειωθεί ότι μόλις δύο ημέρες πριν ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος είχε προαναγγείλει την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πλήρωση των κενών στο χώρο της εκπαίδευσης, που, όπως είχε πει, ανέρχονται σε 1.000 με 1.200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου