Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Energean Oil & Gas προς εργαζόμενους Kavala Oil: "Μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι προχωρούμε στη νέα εποχή του Πρίνου" - Δεν έχει γνωμοδοτήσει ακόμα ο νομικός σύμβουλος των εργαζόμενων




Ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους της Kavala Oil ανάρτησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας οι διοικούντες της Energean Oil & Gas και της Kavala Oil, με την οποία στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τους εργαζόμενους για την πρόοδο της εταιρείας και το επενδυτικό της πρόγραμμα -παρά το ότι η τιμή του πετρελαίου μειώνεται διεθνώς- και ζητώντας τους να αγνοήσουν όσους προσπαθούν -σύμφωνα με την ανακοίνωση- "να διεκδικήσουν ρόλο για τον εαυτό τους, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια και στις κοινές αγωνίες". Παράλληλα οι κ. Μαθιός Ρήγας και Δημήτρης Γόντικας -οι υπογράφοντες του κειμένου- επιχειρούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους όσον αφορά το ζήτημα της συγχώνευσης των 2 εταιρειών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η εταιρεία μας εισέρχεται σε μία νέα εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται τόσο από το νέο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που θα παρατείνει τουλάχιστον για μια δεκαπενταετία την παραγωγική δραστηριότητα στον Κόλπο της Καβάλας όσο και από τη συγχώνευση της Energean Oil & Gas με την Καβάλα Όιλ.

Οι βάσεις για τη νέα αυτή εποχή έχουν ήδη τεθεί. Το νέο, ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το Energean Force, βρίσκεται ήδη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, όπου πραγματοποιούνται μια σειρά εργασιών, προκειμένου να καταστεί έτοιμο για τις νέες γεωτρήσεις που έχουν προγραμματιστεί με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Ήδη σε αυτό εργάζονται όλο και περισσότεροι συνάδελφοι από την Καβάλα, ενώ πλέον εκτελούν εργασίες και συνεργεία από την πόλη, καθώς στόχος μας είναι όσο το δυνατό γίνεται μεγαλύτερο μέρος από τις επενδύσεις, που έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2016, να παραμείνουν ως προστιθέμενη αξία στην Καβάλα.

Με τις νέες γεωτρήσεις, η παραγωγή που βρίσκεται σήμερα σε χαμηλά επίπεδα θα αυξηθεί, διασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο το μέλλον της δραστηριότητάς μας και, βεβαίως, και των θέσεων εργασίας. Επιπλέον, σαράντα ακόμη άνθρωποι θα δουλέψουν μαζί σας σε μία εποχή στην οποία η ανεργία έχει εξελιχθεί σε σύγχρονη κοινωνική μάστιγα και η ιδιότητα «εργαζόμενος» μοιάζει σχεδόν με πολυτέλεια.

Παράλληλα, ο Συνεταιρισμός των εργαζομένων έχει αναλυτικά ενημερωθεί για την τυπική συγχώνευση των δύο ανώνυμων εταιρειών, ενώ έχει συγκληθεί γενική συνέλευση των μετόχων για την ερχόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. Η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα να εξαλειφθούν αρκετά προβλήματα που χαρακτηρίζουν την καθημερινή μας λειτουργία, αλλά και την έγκαιρη λήψη και εφαρμογή αποφάσεων.

Είναι σαφές ότι η συγχώνευση της Energean Oil & Gas με την Καβάλα Όιλ, η οποία είχε γνωστοποιηθεί ως πρόθεση από την διοίκηση της εταιρείας μας ήδη από το 2013, αποτελεί μία καθιερωμένη και συνήθη διαδικασία μεταξύ ανωνύμων εταιρειών. Τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που διασφαλίζουν όλα τα δικαιώματα και των δύο νομικών προσώπων και όλες οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, με βάση τις οποίες θα προσδιοριστούν οι  διαδικασίες  που αφορούν την συγχώνευση.

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία δεν θα έχει καμία απολύτως επίδραση στο εργασιακό καθεστώς και στις ρυθμίσεις που προβλέπονται από την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, η οποία υπεγράφη πριν λίγους μήνες και έχει διετή διάρκεια. Ωστόσο, είναι σαφές ότι βοηθά σημαντικά στην ανεμπόδιστη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος, σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία που έχουν δημιουργήσει η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου και η μεγάλη άνοδος του κόστους χρηματοδότησης.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά την προσπάθεια που έχουμε κάνει για να αναβιώσουμε την παραγωγή του Πρίνου, η οποία παραμένει και σήμερα – αλλά και θα παραμείνει, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια – η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην χώρα. Γνωρίζετε ότι αυτή η προσπάθεια βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολύ δύσκολες συγκυρίες, όπως το 2009, όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν ακόμη χαμηλότερη σε σχέση με σήμερα. Και, βεβαίως, γνωρίζετε ότι η διοίκηση ήταν συνεπής προς όλες τις δεσμεύσεις: διασφαλίσθηκαν όλες οι θέσεις εργασίας, υπογράφηκε νέα επιχειρησιακή σύμβαση με το Σωματείο και, βεβαίως, πραγματοποιήθηκαν οι επενδύσεις που είχαμε εξαγγείλει.

Και η διοίκηση από την πλευρά της γνωρίζει τον αγώνα που δώσατε όλα αυτά τα χρόνια για να μείνει ζωντανή αυτή η δραστηριότητα, γνωρίζει την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζετε κάθε μέρα τη δουλειά σας με εξαιρετικά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας των εργαζομένων και της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και, βεβαίως, γνωρίζει ότι είστε ο βασικότερος από τους λόγους για τους οποίος ο Πρίνος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες περιοχές στις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον να ξεκινήσει μελλοντικά αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι προχωρούμε στη νέα εποχή του Πρίνου. Μακριά από τα όσα διαδίδουν αβασάνιστα, ανέξοδα και παραπλανητικά σύγχρονες Κασσάνδρες που προσπαθούν να διεκδικήσουν ρόλο για τον εαυτό τους, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια και στις κοινές αγωνίες, ανοίγουμε μαζί τη νέα εποχή της πετρελαϊκής δραστηριότητας του Κόλπου της Καβάλας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας αλλά και γενικότερα της χώρας μας».

Μαθιός ΡήγαςΔημήτριος Κ. Γόντικας
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Energean Oil & Gas Α.Ε.
Πρόεδρος Καβάλα Oil  Α.Ε.
Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος
Καβάλα Όιλ  Α.Ε.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, αναμένουν και την τελική γνωμοδότηση του δικηγόρου Χρυσόστομου Βελάκη, στον οποίο το σωματείο έχει αναθέσει να εξετάσει από νομικής άποψης την διαδικασία της συγχώνευσης της Energean Oil & Gas και της Kavala Oil, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου