Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Άρης Ακροποτάμου-Άρης: Ζητείται έδρα... - Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας: Καλούμε σε κοινή δράση αν το ματς γίνει στο "Ανθή Καραγιάννη"



Φωτογραφία του γηπέδου του Άρη Ακροποτάμου (πηγή: επίσημη ιστοσελίδα ομάδας)
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες ενός περίεργου σίριαλ που αφορά τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα μεταξύ του Άρη Ακροποτάμου και του Άρη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Football League 2. Αν και η αρχική έδρα διεξαγωγής του αγώνα ήταν το γήπεδο του Ακροποτάμου, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εξέφρασε εξαρχής τις αντιρρήσεις της για λόγους ασφαλείας.

Αρχικά είχε τεθεί το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο αγώνας στο στάδιο "Ανθή Καραγιάννη", ωστόσο το γεγονός ότι -στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής- το στάδιο θα χρησιμοποιηθεί για τον εντός έδρας αγώνα της Καβάλας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης λειτούργησε αποτρεπτικά για την υιοθέτηση της πρότασης για το "Ανθή Καραγιάννη". Εν συνεχεία έγιναν επαφές της Α.Δ. Καβάλας με τον δήμο Νέστου για να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο της Χρυσούπολης, ωστόσο ο δήμος απέρριψε την πρόταση αυτή διότι οι κερκίδες του γηπέδου -όπως ανέφερε στο fonikavalas.blogspot.gr ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Μάκης Κοσκερίδης- παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας και δεν ενδείκνυνται για την φιλοξενία των οπαδών του Άρη Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν μαζικά το παρόν (όπως έχουν κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, όταν ο Άρης αντιμετώπιζε την Καβάλα σε μεγαλύτερες κατηγορίες).

Σύμφωνα με τον κ. Κοσκερίδη "ούτε τα γήπεδα του Ακροποτάμου και της Ελευθερούπολης είναι κατάλληλα για την διεξαγωγή του αγώνα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης διαχωριστικού στην μοναδική κερκίδα των γηπέδων. Αναγκαστικά, λοιπόν, αποστείλαμε σήμερα Τετάρτη γραπτό αίτημα στον δήμο Καβάλας για να δοθεί η άδεια χρησιμοποίησης του 'Ανθή Καραγιάννη'. Αναμένουμε την απάντηση του δήμου Καβάλας, αν και ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις λόγω εργασιών που γίνονται σε τμήμα των κερκίδων του σταδίου."

Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας: Καλούμε σε κοινή δράση αν το ματς γίνει στο "Ανθή Καραγιάννη"

Πλέον, αν και εφόσον γίνει αποδεκτό το αίτημα της αστυνομίας ο αγώνας του Άρη Ακροποτάμου και του Άρη Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί την Δευτέρα, δηλ. μια ημέρα μετά τον αγώνα της Καβάλας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στην περίπτωση αυτή, όμως, τίθεται σοβαρότατο θέμα όσον αφορά την κατάσταση του χλοοτάπητα του "Ανθή Καραγιάννη" -σε συνδυασμό, μάλιστα, και με τις καιρικές συνθήκες καθώς οι μέχρι στιγμής προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχές-. Τις αντιρρήσεις της εξέφρασε, με βάση αυτό το σκεπτικό, και η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας η οποία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία καλεί άπαντες ενδιαφερόμενους σε "κοινή δράση" μετά τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στη περίπτωση που ο αγώνας του Άρη Ακροποτάμου με τον Άρη Θεσσαλονίκης διεξαχθεί στην Καβάλα:

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες , ασκούνται πιέσεις και έχουν πιαστεί λυτοί και δεμένοι ώστε το παιχνίδι Ακροποτάμου- Άρη Θεσσαλονίκης να διεξαχθεί στο στάδιο Ανθή Καραγιάννη. Το ενδεχόμενο να γίνουν 2 παιχνίδια σε δυο συνεχόμενες ημέρες με βροχή όπως προβλέπουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, θα αποτελέσει με βεβαιότητα, την οριστική καταστροφή ενός ήδη ταλαιπωρημένου χλοοτάπητα.

Παρά τον σεβασμό που τρέφουμε προς όλες τις ομάδες του νομού μας, θεωρούμε ότι το αίτημα του Άρη Ακροποτάμου που σιγοντάρεται από όλο το πολιτικό και αθλητικό κατεστημένο της συμπρωτεύουσας θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή του γηπέδου μας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα Καβαλιώτη. 

Θα παρακαλούσαμε την διοργανώτρια επιτροπή της ΕΠΟ να ορίσει άλλο γήπεδο για τον συγκεκριμένο αγώνα ώστε να μην αναγκαστούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα της αγαπημένης μας ομάδας (με τον τρόπο που εμείς θα κρίνουμε). 


Σε περίπτωση που η προτροπή μας δεν εισακουστεί από τους αρμοδίους, είμαστε έτοιμοι και καλούμε για κοινή δράση με τη διοικούσα επιτροπή όλους τους ενδιαφερόμενους (σύνδεσμο φιλάθλων ΣΦΑΟΚ, ερασιτέχνη, τοπική αυτοδιοίκηση) μετά το παιχνίδι της Κυριακής με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου