Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

200.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τρόφιμα σε άστεγους της περιοχής. Εγκρίθηκε από το ΠεριφερειακόΗ έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικού προϋπολογισμού 200.000 υπερχηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Αφορά την υλοποίηση του έργου «Παροχής τροφίμων σε αστέγους και ατόμων που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής »
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η οικονομική κρίση οδηγεί σε μεγάλη κοινωνική κρίση που οδηγεί ακόμη και στην έλλειψη στέγης. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο και αφορά στη διοχέτευση των τροφίμων στα κοινωνικά παντοπωλεία προκειμένου να κρίνουν οι Δήμοι ποιες οικογένειες το δικαιούνται.
Παράλληλα, ταυτόχρονα με άλλα προγράμματα και δράσεις όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης η Περιφέρεια ενισχύει οικονομικά και ιατροκοινωνικά κέντρα σε περιοχές όπου κατοικούν ρομά. Ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις για διάφορους χώρους, όπως στο Δροσερό Ξάνθης και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου