Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

2 κρουαζιερόπλοια σε 2 μέρες έκλεισαν εντυπωσιακά την φετινή σεζόν για το λιμάνι της Καβάλας



2 εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια, το SEVEN SEAS VOYAGER και το LOUIS CRISTAL, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα, έκλεισαν την φετινή, εντυπωσιακή, ομολογουμένως, χρονιά κρουαζιέρας για το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», πλησιάζοντας συνολικά τις 30 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Τα οφέλη για την πόλη πολλά, κυρίως σε επίπεδο διαφήμισης στο εξωτερικό, αλλά και οικονομικά, καθώς οι χιλιάδες τουρίστες περιδιάβηκαν, έστω και για λίγες ώρες, την πόλη και την αγορά της, ενώ έχει ήδη χτιστεί μια πάγια κατάσταση τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με την κρουαζιέρα στην πόλη, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το τουριστικό και οικονομικό μέλλον της.

Ο «Ταξιδευτής των 7 Θαλασσών» εντυπωσίασε τους Καβαλιώτες


Δεν είναι η πρώτη φορά που το SEVEN SEAS VOYAGER «πιάνει» λιμάνι στην Καβάλα, ωστόσο κάθε φορά που έρχεται, εντυπωσιάζει με το μέγεθός του και το design του. Το ίδιο έγινε και το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν και το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, με σημαία Μπαχάμες, κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», προερχόμενο από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2003, έχει μήκος 206 μέτρα και πλάτος 29 μέτρα, διαθέτει 12 καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 700 επιβάτες και 447 μέλη πληρώματος. Ανήκει στην εταιρεία κρουαζιέρας  Regent Seven Seas Cruises με έδρα του Μαϊάμι και ως εκ τούτου, το «επιστρατεύουν» κυρίως αμερικανικής υπηκοότητας τουρίστες για την πολυτελή κρουαζιέρα τους.

Οι επιβάτες του πλοίου επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ οι μισοί, περίπου, προτίμησαν να μείνουν στην Καβάλα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στις ταβέρνες της παραλίας. Το πλοίο αναχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου για το λιμάνι του Κουσάντασι, συνεχίζοντας την κρουαζιέρα του στα νερά του Αιγαίου.

«Επαναπατρισμός» για το LOUIS CRISTAL



Το με σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο LOUIS CRISTAL φαίνεται ότι έχει κάνει... δεύτερη πατρίδα του το λιμάνι της Καβάλας τα τελευταία χρόνια, καθώς κατέπλευσε για πολλοστή φορά χθες το πρωί στο λιμάνι της πόλης, προερχόμενο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία κρουαζιέρας Dolphin Hellas και κατασκευάστηκε το 1980, έχει μήκος 162 μέτρα και πλάτος 25 μέτρα, διαθέτει 9 καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει 1200 επιβάτες στις 480 καμπίνες του, ενώ διαθέτει πισίνα, Jacuzzi, καζίνο, εστιατόρια, disco και πολλούς χώρους συνεστιάσεων και διασκέδασης.

Το LOUIS CRISTAL έμεινε μέχρι χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Καβάλας, με τους πάνω από 900 επιβάτες του να επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την συνοικία της Παναγίας και το κέντρο της πόλης, κάνοντας και τις αγορές τους από τα καταστήματα που βρήκαν ανοιχτά.

Το πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, κλείνοντας για φέτος μια ακόμα εντυπωσιακή χρονιά κρουαζιέρας για το λιμάνι της Καβάλας και την πόλη, μέχρι την... επόμενη, η οποία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2015, με 15 κρουαζιερόπλοια να έχουν ήδη «κλειδώσει» την άφιξή τους και τους ιθύνοντες να αισιοδοξούν ότι η χρονιά θα είναι παραγωγικότερη και από την φετινή.

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου