Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Καβάλα-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2-0 - Κρατάει την νίκη ο ΑΟΚ




Με 2 γκολ των Πόποβιτς και Μπρατσιάνι στο 2ο ημίχρονο η Καβάλα νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο "Ανθή Καραγιάννη" με 2-0, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Football League 2. Η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, χωρίς όμως να ενθουσιάζει ιδιαίτερα με την απόδοσή της. σε κάθε περίπτωση, αυτό που κρατάει από την σημερινή αναμέτρηση είναι η νίκη και οι 3 βαθμοί.

Μετά από μερικές αναγνωριστικές επιθέσεις από πλευράς γηπεδούχων, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 6ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Καραπατσιά και απόκρουση των αμυντικών της Καβάλας ο Μαμούτ έπιασε ένα μονοκόμματο βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Φιρινίδη. Η Καβάλα ανέβασε στροφές στην συνέχεια και πίεσε τα αντίπαλα καρέ, ωστόσο τα σουτ των Ζουνίνιο (στο 19', μετά από σέντρα από τα δεξιά και απόκρουση των αμυντικών) και Διαμαντίδη (στο 20', συρτό, έξω από την μεγάλη περιοχή) πέρασαν λίγο άουτ.

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη καθώς ναι μεν η Καβάλα διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων πλην όμως ήταν φλύαρη και χωρίς ουσία στο παιχνίδι της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή για την ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη καταγράφτηκε στο 39', όταν ο Παππάς βρέθηκε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά νικήθηκε 2 φορές από τον αντίπαλο τερματοφύλακα Συριγούδη. Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο η Καβάλα ζήτησε πέναλτι σε φράγμα στον Βιτλή (ο οποίος είχε μπει, λίγο νωρίτερα, στην θέση του Ζουνίνιο), ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης Κουκούλας (από τον σύνδεσμο διαιτητών Μακεδονίας) έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Καβάλα, καθώς πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της επανάληψης ο Βιτλής σέντραρε από τα αριστερά και ο Πόποβιτς, μέσα από την μικρή περιοχή, έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Συριγούδη γράφοντας το 1-0. Οι παίκτες της Καβάλας συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, χωρίς ωστόσο αυτή να μετουσιώνεται σε φάσεις.

Στο 57', μετά από σέντρα του Βιτλή, ο Παππάς πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και αφού απέφυγε έναν αμυντικό σούταρε συρτά, αλλά ο Συριγούδης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 67' ο Μπρατσιάνι, με ωραία ατομική προσπάθεια, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Πόποβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου επιθετικού από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ. 5 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν έμμεσο αλλά το σουτ του Φλώρου σταμάτησε στα σώματα των αμυνόμενων (με τον ίδιο να διαμαρτύρεται για χέρι).

Στο 76' ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης  έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Μπαρμπαγιάννης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βιτλή. Το φάουλ εκτέλεσε ο Γκαρακλίδης, ο Συριγούδης απέκρουσε με υπερένταση και ο αμαρκάριστος Παππάς πήρε το ριμπάουντ αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, ο Παππάς ξεκίνησε μια κούρσα στα δεξιά του γηπέδου, και αφού προσπέρασε τον Κατρανίτσα μπήκε στην μεγάλη περιοχή και πάσαρε συρτά στον Μπρατσιάνι. Ο τελευταίος, αφού κοντρόλαρε την μπάλα, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα (με συρτό διαγώνιο πλασέ) στα δίχτυα του Συριγούδη, γράφοντας το τελικό 2-0


Καβάλα (Ισπυρλίδης): Φιρινίδης, Κοσμίδης (Μπάτζιος 86'), Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Ζουνίνιο (Βιτλής 44'), Πόποβιτς (Κανούλας 81'), Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ουσταμπασίδης): Συριγούδης, Θάνος (Αγγελάκης 62'), Κατρανίτσας, Μπαρμπαγιάννης, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης, Ελληνίδης, Καραπατσιάς (Γκαϊδατζής 75'), Φλώρος, Μαμούτ (Τσαμουρλίδης 56')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου