Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης: καρδιά της ανάπτυξης ο τουρισμός- Eνθουσιασμένοι με την περιοχή ξένοι πράκτορες και δημοσιογράφοι




Την οργάνωση ταξιδιού γνωριμίας με την περιοχή και τη φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η Ρουμανία, μετά την έναρξη λειτουργίας, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας αποτελεί μία νέα πηγή επισκεπτών για την περιφέρεια. Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι η περιοχή και οι δυνατότητες της για παροχή ειδικών μορφών τουρισμού, τους ήταν άγνωστη και χωρίς κατάλληλη προβολή στη χώρα τους μέχρι σήμερα όπως και η νέα συνοριακή πύλη εισόδου στη χώρα μας μέσω της Νυμφαίας δεν είχε την κατάλληλη παρουσίαση στη Ρουμανία για να γίνει ευρέως γνωστή και να αξιοποιηθεί.

Οι επισκέπτες και από τις 3 χώρες εντυπωσιάστηκαν από το φυσικό πλούτο, τα πολιτιστικά στοιχεία και τις δυνατότητές ειδικών μορφών τουρισμού που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και εκφράζοντας την απορία τους για το ότι δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια προβολής αυτών των τουριστικών δυνατοτήτων στις χώρες τους δήλωσαν ότι θα επισκεφθούν ξανά την περιοχή και ότι θα μεταφέρουν με άρθρα και εκπομπές, τις άριστες εντυπώσεις τους στο κοινό των χωρών τους.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα παρουσίασε εξαιρετικούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης την τελευταία 2ετία, δεν είχε τα αποτελέσματα που έπρεπε παρά την εξαιρετική οδική σύνδεση της με τις όμορες χώρες. Με αρχή αυτήν την επίσκεψη, αναδιατάσσονται και βελτιώνονται όλα τα υπό εξέλιξη προγράμματα που υλοποιούνται ενώ σχεδιάζονται νέα, ώστε να έχουν τα αποτελέσματα που απαιτούνται σύμφωνα με τη ξεκάθαρη στόχευση που έχει τεθεί: προορισμός αριστείας, 12μηνη τουριστική παροχή υπηρεσιών με ανάπτυξη-προβολή των ειδικών μορφών τους, σύνδεση τοπικών προϊόντων με την τουριστική δραστηριότητα, προγραμματισμένη και ουσιαστική παρουσίαση της περιφέρειας στις χώρες στόχους.

Η διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τη Νυμφαία και η δυνατότητα χορήγησης βίζας 72ώρων από τους Κήπους, είναι αιτήματα της Περιφέρειας που πρέπει να υποστηριχθούν, προκειμένου να υπάρξει άμεσο όφελος από πηγές επισκεπτών συνολικού πληθυσμού άνω των 50.000.000 ατόμων.

Η επίσκεψη τους ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου από τη Δράμα και ακολούθησαν πρόγραμμα ξενάγησης σε περιοχές της Καβάλας, Θάσου, Ξάνθης, Ροδόπης, Σαμοθράκης, Έβρου, μέχρι την 1η Νοεμβρίου που αναχώρησαν για τις πατρίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου