Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Διπλές εκλογές στους καθηγητές που ψήφισαν και για το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ- Καθαρή Νίκη για το Αριστερό Ενωτικό Σχήμα




Δάσκαλοι και καθηγητές ψήφισαν χθες για την εκλογή αντιπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά τους Συμβούλια. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας λειτούργησε ως Εκλογικό Κέντρο για τις εκλογές των δασκάλων οι οποίοι προσήλθαν για να ψηφίσουν σε τρεις κάλπες , μια για την εκλογή των μελών του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ( ΠΥΣΠΕ), μια για το αντίστοιχο Περιφερειακό τους όργανο ( ΑΠΥΣΠΕ) και μια για την εκλογή μελών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ( ΚΥΣΠΕ).


  Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι εκλογές είχαν διπλό χαρακτήρα , αφού ψήφισαν εκτός από τα μέλη των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ, σε μια κάλπη ακόμη για την εκλογή και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας  και Εκλογικό Κέντρο ορίστηκε το 6ο Λύκειο Καβάλας.

Η συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στη χθεσινή εκλογική διαδικασία  ήταν πολύ μεγάλη έως και καθολική , γεγονός που ο πρόεδρος του Συλλόγου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης  το απέδωσε στο ότι η οδηγία του υπουργείου Παιδείας προέβλεπε ρητά ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν προσέλθουν να ψηφίσουν,  θα πρέπει να κάνουν μάθημα, ειδάλλως θα υποστούν περικοπή του ημερομισθίου τους. Από νωρίς το πρωί η κίνηση στο 12ο Δημοτικό Σχολείο ήταν πολύ μεγάλη.


Να σημειωθεί ότι οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια γίνονται κάθε δύο χρόνια, ενώ οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου Δασκάλων θα γίνουν στις 25 Νοεμβρίου.

 Οι συνδυασμοί  για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καβάλας
Δ.Α.Κ.Ε. 
(Με 9 υποψηφίους και 2 υποψηφίους για την Ελεγκτική Επιτροπή)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε ΚΑΒΑΛΑΣ
(Με 8 υποψηφίους )
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Το ψηφοδέλτιο στηρίζει το ΠΑΜΕ με 7 υποψηφίους)
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
( Με 22 υποψηφίους  και 2 υποψηφίους για την Ελεγκτική Επιτροπή)

Σαρωτική νίκη του Αριστερού Ενωτικού Σχήματος

Από τα 980 εγγεγραμμένα μέλη στην ΕΛΜΕ Καβάλας  ψήφισαν τα 770,  με την παράταξη της απερχόμενης προέδρου Σοφίας Φιλιππίδου να επιτυγχάνει καθαρή νίκη  έναντι των άλλων. «Νίκησε η Αριστερά, καταποντίστηκαν οι μνημονιακές δυνάμεις. Αυτό δείχνει ότι οι καθηγητές θέλουν να πάρουν πίσω τη χαμένη τους αξιοπρέπεια», δήλωσε στη «ΝΕ» η κ.  Φιλιππίδου. Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα το Αριστερό Ενωτικό Σχήμα θα λάβει τις 5 από τις 9 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΔΑΚΕ που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, 2 έδρες και η Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών, 2 έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου