Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Στον Δήμο Καβάλας το 50% του στρατοπέδου Ασημακοπούλου!




Σε μια από τις τελευταίες του ενέργειες ως υπουργός Εθνικής Άμυνας (καθώς πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση) προχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς -όπως ανέφερε στο fonikavalas.blogspot.gr ο βουλευτής Καβάλας και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής- υπέγραψε μια απόφαση για την παραχώρηση του 50% του οικοπέδου του στρατοπέδου Ασημακοπούλου στον δήμο Καβάλας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καλαντζής "με ενημέρωσαν σήμερα το πρωί από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου για την υπογραφή της απόφασης. Για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση αυτή θα πρέπει, πλέον, να σταλεί η απόφαση στον δήμο Καβάλαςς για να την αποδεχτεί. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε επακριβώς ποια ακριβώς έκταση παραχωρήθηκε στον δήμο Καβάλας, ωστόσο από ότι έγινε κατανοητό μιλάμε για ένα κομμάτι πλησίον της ακτογραμμής." Σε ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους παραχωρήθηκε μόνο το 50% του στρατοπέδου ο κ. Καλαντζής διευκρίνισε ότι "έθεσα το ερώτημα αυτό στην διάρκεια της επικοινωνίας μου, και έλαβα την απάντηση ότι 'αυτό προβλέπει ο νόμος'. Σαφώς και το μισό στρατόπεδο δεν είναι η τελική και επιθυμητή λύση για την καβαλιώτικη κοινωνία, ωστόσο δεν παύει να είναι μια καλή αρχή."

Λίγα λεπτά αργότερα εξεδόθη και η παρακάτω ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του κ. Καλαντζή:

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και ο πολιτικός οφείλει να είναι αποτελεσματικός στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Μετά από καθημερινή προσπάθεια και συνεχείς επαφές του Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Καβάλας, Γιώργου Καλαντζή, με τον Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο για το θέμα της παραχώρησης του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο Δήμο Καβάλας, την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Αβραμόπουλος υπέγραψε την απόφαση παραχώρησης του 50% του χώρου στο Δήμο Καβάλας. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο την απόφαση που δίνει το 50% του οικοπέδου και δίνει μαζί τη δυνατότητα στο Δήμο να αξιοποιήσει το χώρο.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε από τον κ. Αβραμόπουλο στον κ. Καλαντζή, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε παρόντες στα μεγάλα θέματα της Καβάλας, όχι με λόγια και υποσχέσεις, αλλά με πράξεις», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη, η οποία δεν ήρθε μόνη της, αλλά απαίτησε χρόνο και προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου