Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Συμπαράταξη Πολιτών: "Κωλοτούμπα" Τσανάκα για τα στρατόπεδα



Σε πολύ σύντομο χρόνο η νέα διοίκηση αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, τη σύνδεσή της με τον πολιτικό της φορέα και την υποχρέωση να εκπληρώνει πολιτικές και προσωπικές δεσμεύσεις γυρίζοντάς μας στην εποχή των «δικών μας παιδιών» που πρέπει να τα τακτοποιούμε. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η ανεργία μειώθηκε κατά ένα άτομο (πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ) και κάποιοι άλλοι εθελοντές κατά τα άλλα θα αυξήσουν τα εισοδήματά τους μέσω της προσφοράς τους σε νομικά πρόσωπα του δήμου. Αυτό που συνέβη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προ ολίγων εβδομάδων παραίνεση της κυρίας δημάρχου για μείωση κατά 30% των λειτουργικών εξόδων του δήμου.
Η Συμπαράταξη Πολιτών και επί της προηγούμενης διοίκησης και τώρα καταψήφισε τις αποζημιώσεις που κάποιες από αυτές ξεπερνάνε και τα όρια του μισθού ενός εργαζομένου θεωρώντας ότι ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία οι αιρετοί οφείλουν να προσφέρουν χωρίς να αμείβονται.
Όσον αφορά το στρατόπεδο Ασημακοπούλου η παράταξή μας αδυνατεί να συμμετάσχει σε αυτό το κλίμα ευφορίας που προσπαθεί η νέα διοίκηση να δημιουργήσει επειδή κατά πληροφορίες θα δοθεί το 50% του στρατοπέδου στο δήμο μας. Κάτι που απέχει όχι μόνο από το αίτημα της παράταξής μας για απόδοση των στρατοπέδων στο σύνολό τους στο δήμο Καβάλας αλλά κι από αυτό που ήταν κεκτημένο από τις προηγούμενες διοικήσεις Εριφυλλίδη-Σιμιτσή. Δηλαδή, το 70% στο δήμο και το 30% στο ΥΕΘΑ. Καλούμε τη διοίκηση του δήμου, τις δημοτικές παρατάξεις κυρίως όμως το λαό του δήμου μας να αγωνιστούν προκειμένου τα στρατόπεδα να αποδοθούν εξ ολοκλήρου στο δήμο κι αυτός με τη σειρά του να τα μετατρέψει σε χώρους πρασίνου-άθλησης-αναψυχής-πολιτισμού μιας και η πόλη μας είναι πνιγμένη στο τσιμέντο.
Επίσης, θέλουμε να καταδείξουμε την αναδίπλωση στα όρια της κωλοτούμπας της κυρίας δημάρχου όσο αφορά το ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» τη στιγμή που σε άλλες πόλεις όπως τα Χανιά, η Κέρκυρα και όχι μόνο οι δήμοι πρωτοστατούν στον αγώνα για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. Ένα ψήφισμα που στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο επαινέθηκε από την κυρία δήμαρχο η οποία κατά λέξη είπε: «Σας ευχαριστούμε που το διατυπώνετε με τέτοιο τρόπο και μας διευκολύνετε να το ψηφίσουμε», στη χθεσινή συνεδρίαση απορρίφθηκε με την «κατηγορία» της αριστερής γλώσσας που το χαρακτήριζε. Αλήθεια τι μεσολάβησε για την αλλαγή στάσης της κυρίας δημάρχου; Το κείμενο παρέμεινε το ίδιο, η κυρία δήμαρχος παραμένει η ίδια στο «όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου»; Κι αν παραμένει, τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα; Θα αρκεστούμε σε ένα ψήφισμα αν τελικά γίνει κι αυτό. Θα οργανώσουμε αγώνα με άλλους φορείς του νομού μας όπως γίνεται εδώ και καιρό σε άλλους δήμους και περιφέρειες προκειμένου να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου;
Όσοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στην κοινωνία, στους εργαζόμενους και γενικά σε όσους πλήττονται από τις βάρβαρες αυτές πολιτικές έχουν υποχρέωση να οργανώσουν αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την επίθεση που δέχεται η κοινωνία μας σε όλα τα μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου