Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Δεν παρέδωσε όλα τα φάρμακα στα δημοτικά σχολεία της Καβάλας, εξοφλήθηκε και...ζητάει πίσω και την εγγύηση!




Μάρτυρες μιας ομολογουμένως παράξενης διεκδίκησης έγιναν, τις τελευταίες ημέρες, τα στελέχη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με αφορμή ένα έγγραφο που απέστειλε στην επιτροπή μια εταιρεία προμήθειας φαρμάκων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία -η οποία δραστηριοποιείται στην πόλη μας- είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό για την παροχή φαρμάκων και άλλων ιατρικών υλικών (γάζες, βαμβάκια κλπ.) στα δημοτικά σχολεία του δήμου Καβάλας, παροχή η οποία θα ολοκληρωνόταν εντός του θέρους. Το έργο δεν εκτελέστηκε εξ ολοκλήρου, καθώς -όπως ισχυρίστηκε η προμηθεύτρια εταιρεία- ορισμένα φάρμακα που έπρεπε να δοθούν σε αυτήν από φαρμακοβιομηχανίες δεν παραδόθηκαν ποτέ λόγω αναστολής λειτουργίας των φαρμακοβιομηχανιών αυτών.

Σύμφωνα, όμως, με τα όσα ανέφερε στην "ΦτΚ" ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Ξανθόπουλος, η συγκεκριμένη προμηθεύτρια όχι μόνο εξοφλήθηκε εξ ολοκλήρου για τις "υπηρεσίες" της (παρά το γεγονός ότι δεν παρέδωσε το σύνολο των φαρμάκων που προέβλεπε η σχετική σύμβαση) αλλά ζήτησε, με έγγραφό της, να της επιστραφεί το ποσό της εγγύησης που κατέβαλλε για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, με το σκεπτικό -όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- ότι δεν ήταν αυτή υπαίτια για την μη παράδοση του προβλεπόμενου συνόλου!

Ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι "αν δεν είχαμε καταφέρει να διασφαλίσουμε ότι παραδόθηκαν ή όχι τα φάρμακα που έπρεπε να παραδοθούν δεν θα μπορούσαμε καν να επιβεβαιώσουμε ότι η προμηθεύτρια εταιρεία είχε παραδώσει όλα τα φάρμακα. Πλέον έχουμε απαντήσει αρνητικά στο αίτημα για επιστροφή της εγγυητικής επιστολής, και από εκεί και πέρα θα δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις"

Εγκρίθηκαν 185.000 € από την ΣΑΤΑ για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Κατά τα άλλα, ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι εγκρίθηκε η καταβολή της 4ης κατανομής της χρηματοδότησης από την ΣΑΤΑ, ύψους 185.000 € -ένα ποσό που αναμένεται να μπει στα ταμεία του δήμου μέσα στον Νοέμβριο-, η οποία αφορά λειτουργικά έξοδα σχολείων, επισκευές ζημιών και εξοφλήσεις λογαριασμών τόσο για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας όσο και για αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ήδη χτες εξοφλήθηκαν μια σειρά λογαριασμών της ΔΕΗ, ύψους 16.000 €, που αφορούσαν την ηλεκτροδότηση του 20ου, του 21ου, του 22ου, του 24ου και του 25ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ έχει απομείνει μια συνολική οφειλή στην ΔΕΗ της τάξης των 72.000 €. Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν και οι μισθοί των καθαριστριών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου