Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Πρόταση για στάση των λεωφορείων που έρχονται από Θεσσαλονίκη...στο λιμάνι "Απόστολος Παύλος" - Π. Τσεντεμεϊδης: "Θετικοί καταρχήν, αλλά χρειάζεται συνεννόηση"




Μια επιστολή που λάβαμε από τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη (ο οποίος την συνυπογράφει με τον βουλευτή Λέσβου Παύλο Βογιατζή) αναφέρεται σε μια πρόταση για την εξυπηρέτηση όσων χρησιμοποιούν τα δρομολόγια που συνδέουν την Καβάλα με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η επιστολή, η οποία απευθύνεται τόσο στον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Παναγιώτη Τσεντεμεϊδη όσο και στον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Στράτο Μακρογιαννίδη αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο του κοινού μας ενδιαφέροντος για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, και συνεπώς, τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συνεργασία των αστικών ΚΤΕΛ και υπεραστικών ΚΤΕΛ Καβάλας που μετακινούν επιβάτες από και προς τη Θεσσαλονίκη να σταματούν στο λιμάνι «Άγιος Παύλος» της Καβάλας.

Η συγκεκριμένη στάση θα διευκολύνει ιδιαιτέρως το επιβατικό κοινό εκείνο με τελικό προορισμό τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το οποίο, όπως ήδη θα γνωρίζετε, εξυπηρετείται και χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Προκειμένου λοιπόν να επιτύχουμε από κοινού την ανάδειξη του λιμανιού της Καβάλας σε ακτοπλοϊκό κόμβο υψηλών προδιαγραφών και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, η απόφαση των ΚΤΕΛ για την εν λόγω στάση στην προκυμαία του λιμανιού θα ήταν καθοριστικής σημασίας.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση και τη συνεργασία σας που θα συμβάλει καθοριστικά τόσο στην ανάδειξη της πόλης μας όσο και στην πολύτιμη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Π. Τσεντεμεϊδης: "Θετικοί καταρχήν, αλλά χρειάζεται συνεννόηση"

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Studio 7 ο κ. Τσεντεμεϊδης επικρότησε, μεν, την πρόταση του κ. Πασχαλίδη, ωστόσο σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει μια επέκταση ενός ήδη υπάρχοντος δρομολογίου του αστικού ΚΤΕΛ που θα συνδέει τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ με τον επιβατικό σταθμό του λιμανιού. Ο κ. Τσεντεμείδης ανέφερε ότι "έχω ήδη έρθει σε επαφή με τον κ. Μακρογιαννίδη για το πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους συγκεκριμένους επιβάτες, με χαμηλό κόστος. Βλέπετε, έχουμε ήδη δεσμεύσει μια στάση πίσω από την αίθουσα επιβατών του λιμανιού, ωστόσο η μετάβαση του λεωφορείου μας μέχρι εκεί αυξάνει το κόστος του. Συνεπώς θα πρέπει όλοι μας να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για να συνεννοηθούμε (και όταν λέω όλοι εννοούμε και τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι θίγονται από την υπόθεση) - λαμβάνοντας, βέβαια, υπόψη και ότι το καλοκαίρι ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τον σταθμό μας με την αίθουσα επιβατών είναι κλειστός λόγω της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου