Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Μ. Ρήγας: Κυρίαρχος "παίχτης" της Αν. Μεσογείου η Energean




Σε κυρίαρχο «παίχτη» της Ανατολικής Μεσογείου αναδεικνύεται η Energean Oil & Gas, καθώς η πετρελαϊκή αναλαμβάνει νέες άδειες και προσφορές για υπεράκτιες παραχωρήσεις, ενώ παράλληλα επεκτείνεται και στη αγορά του Ισραήλ.

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της πετρελαϊκής εταιρείας για την αναβίωση κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα, όπως αυτό στην περιοχή του Πρίνου υπό «απαιτητικές περιβαλλοντικές συνθήκες».

Όπως επεσήμανε ο κ. Ρήγας «η Energean, η μόνη εταιρεία παραγωγής και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, έχει επενδύσει περί τα 225 εκατ. δολάρια για την περίοδο 2014-2016 σε μια προσπάθεια να αυξήσει την παραγωγή της στον Πρίνο στα 10.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2016 από τα 1.800 βαρέλια που παράγει σήμερα».

Θα επιδιωχθεί η άντληση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές, στο μέλλον, για να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις του Πρίνου, διεμήνυσε ο κ. Ρήγας. Και συμπλήρωσε ότι «προστατεύουμε τον πυρήνα των επιχειρήσεών μας, επενδύοντας στον πυρήνα του ενεργητικού μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ένα νέο γεωτρύπανο που αγόρασε τον Αύγουστο και αναμένεται στην Ελλάδα «στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ερωτηθείς για το Κατάκολο, ο επικεφαλής της Energean χαρακτήρισε το μπλοκ ως μικρό, αλλά σημαντικό. «Αποτελεί το μόνο αποδεδειγμένο πεδίο πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα, με παρόμοια γεωλογική σύσταση με την ευρύτερη περιοχή» τόνισε.

Επίσης, αναμένει απόφαση της Ισραηλινής Κυβέρνησης για τη συμμετοχή της Energean με ποσοστό 25% στα κοιτάσματα φυσικού αερίου Sara Myra της ισραηλινής ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου