Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κωστής Σιμιτσής προς Δημήτρη Αβραμόπουλο: Το στρατόπεδο Ασημακοπούλου πότε θα αποδοθεί στον λαό της Καβάλας;




Αποχωρεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος από την Δευτέρα αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα στις Βρυξέλλες ως επίτροπος της Ε.Ε. Την θέση του κ. Αβραμόπουλου θα τοποθετηθεί, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Με αφορμή δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου ότι φεύγει από το υπουργείο έχοντας τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής απέστειλε μια ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Αβραμόπουλο, με την οποία επιχειρεί να υπενθυμίσει στον απερχόμενο υπουργό μια υποχρέωσή του: το στρατόπεδο Ασημακοπούλου!

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Σήμερα έγραφαν οι αθηναϊκές εφημερίδες ότι φεύγεις από το Υπουργείο έχοντας ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες. “Δεν έχω τίποτε να παραδώσω” δήλωσες χαρακτηριστικά.

Δεν σε έχω για επιλήσμονα (“ξεχασιάρη”). Αλλά μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει ανακοινωθεί για το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, συνοδευόμενη από την πολεοδομική μελέτη και την πρόταση αξιοποίησης του στρατοπέδου σύμφωνα με τον νόμο, βρίσκεται στο γραφείο σου από τον περσινό Νοέμβρη. Οι στρατηγοί που αποφασίζουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων είχαν συνηγορήσει προς τη μελέτη και μου είχαν δώσει συγχαρητήρια για την αρτιότητα και τις εύστοχες προτάσεις της.

Δεν σε έχω ούτε για ψεύτη και μυθομανή. Ο διορισμός σου άλλωστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε ένα χαρτοφυλάκιο γεμάτο ευθύνες, με τη βοήθεια και τη θετική γνώμη του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας μας, αποδεικνύει τις ικανότητές σου σε όλους τους τομείς.

Άρα οφείλεις να απαντήσεις στους Καβαλιώτες: Το στρατόπεδο Ασημακοπούλου πότε θα αποδοθεί στον λαό της Καβάλας;


Φιλικά
και με πολλές ευχές για τα νέα σου καθήκοντα
(όπου ίσως πρέπει να είσαι πιο γρήγορος στις αποφάσεις)

Κωστής Σιμιτσής
τ. δήμαρχος Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου