Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μια από τα ίδια στο δημοτικό συμβούλιο Νέστου - Β. Τσομπανόπουλος: "Η ζημιά του δήμου είναι 1 εκ. €" - Σ. Μιχαηλίδης: "Είναι νοικοκυρεμένος δήμος"




Με τον πρώην και τον νυν δήμαρχο Νέστου να κατηγορεί, ο μεν πρώτος τον σημερινό δήμαρχο Νέστου για παιχνίδι εντυπώσεων και ο δεύτερος να επικαλείται τη δεινή κατάσταση του δήμου μέσα από τον Ισολογισμό Απολογισμό- Αποτελέσματα Χρήσεως 2013 κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου. Ο κ. Τσομπανόπουλος επικαλούμενος και τους ορκωτούς λογιστές που υπέγραψαν στον Ισολογισμό- Απολογισμό με τις σχετικές παρατηρήσεις, τόνισε την μεγάλη υστέρηση στις εισπράξεις του δήμου εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου και τις ζημίες συμπεριλαμβανομένων των επισφαλειών, ύψους 1 εκατομμυρίου. Ο πρώην δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης από τη πλευρά του, κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναλάβει αυτή να μαζέψει τα χρωστούμενα από τους δημότες ή να τους σύρει στα δικαστήρια.

«Είναι ένα νοικοκυρεμένος δήμος που παρουσιάζει μια πολύ καλή εικόνα, δεν χρωστάει χρήματα, τα δάνεια τα πήρε η διοίκηση Γκουλφά. Θα κάνουμε συζήτηση για όλα τα Νομικά Πρόσωπα, αλλά εσείς επιμένετε να παρουσιάζετε τις υποχρεώσεις ως ελλείμματα. Για να δούμε από πού θα εισπράξετε υα ανείσπρακτα, οι επισφάλειες δεν προέκυψαν από τη διοίκηση, αλλά όταν δεν πας κάποιον στα δικαστήρια να του πάρεις το ακίνητο, το χρέος; του θεωρείται επισφάλεια», δήλωσε ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Μαθήματα οικονομικών δεν δέχομαι από σας, φυσικά με χαρά θα συζητήσουμε για όλα τα Νομικά Πρόσωπα. Η ζημία του δήμου μαζί με τις επισφάλειες είναι 1 εκ, .ενώ κατά την προεκλογική τακτική σας, φτάσατε στα 2 εκ τις απαιτήσεις, Να σταματήσει και το παραμύθι με τα δάνεια. Ένα δάνειο πήρε ο Γκουλφάς για την αποχέτευση και σας άφησε ένα έργο που εσείς το καρπωθήκατε και τα άλλα δυο φέρουν τις δικές σας υπογραφές. Θέλω στοιχεία, να μιλήσουμε με αριθμούς. Όσον αφορά τους ορκωτούς, οι ορκωτοί έχουν μια υποχρέωση να υπογράψουν τον Ισολογισμό και να ελέγξουν τη λογιστική τήρησή του, από κει και μετά δεν υπεισέρχονται σε άλλες λεπτομέρειες» του αντιγύρισε ο σημερινός δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου