Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Φωτιά σε μονοκατοικία στον Πρ. Ηλία (βίντεο-φωτογραφίες)




Μάχη με τις φλόγες έδιναν το απόγευμα της Πέμπτης οι πυροσβέστες για να σβήσουν  τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε παλιά μονοκατοικία επί της Ηφαιστίωνος – Τεμπών, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία,  γύρω λίγο πριν  στις 18:30 το απόγευμα.


Αρχικά από το σπίτι έβγαιναν μόνον καπνοί, όταν όμως έσπασαν τα κεραμίδια, φάνηκαν οι φλόγες που έκαιγαν το εσωτερικό του σπιτιού που έφταναν στο ύψος των παρακείμενων σπιτιών.  Γύρω από το σπίτι ήταν και νεόκτιστα σπίτια, αλλά και άλλες παλιές κατοικίες, ενώ οι περίοικοι ήταν ανήσυχοι, παρακολουθώντας τις πύρινες γλώσσες να φτάνουν σε μεγάλο ύψος.  Ευτυχώς,  την ώρα που  ξέσπασε η φωτιά δεν ήταν μέσα κανείς. Οι μαρτυρίες έφταναν συγκεχυμένες για το αν διέμενε κάποια οικογένεια ή μεμονωμένο άτομο  στο σπίτι, ενώ όπως ήταν φυσικό, οι πυροσβέστες δεν ήταν σε θέση εκείνη την ώρα που επιχειρούσαν  να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων,  υπήρχε κίνηση στο σπίτι πριν από λίγες ημέρες, ενώ άλλοι κάτοικοι της περιοχής δήλωναν ότι περιστασιακά έβλεπανκίνηση στο σπίτι. Άλλοι  κάτοικοι  της περιοχής ανέφεραν  ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες στο σπίτι διέμενε ένα ζευγάρι, αλλά το τελευταίο διάστημα ήταν ακατοίκητο, ενώ κάποιοι άλλοι έλεγαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι το σπίτι κατοικούνταν και ότι η φωτιά προκλήθηκε από ξυλόσομπα. Γύρω στις 19:30 στο σημείο έφτασε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού,η οποία σοκαρισμένη στη θέα του καιγόμενου σπιτιού της έχασε τις αισθήσεις της.

Σε παρακείμενο σπίτι από το σπίτι που παραδόθηκε χθες στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, διαμένει ο τέως βουλευυτής και υπουργός  Καβάλας Γιάννης Τσακλίδης, ο οποίος μάλιστα σχολίασε στους δημοσιογράφους,  ενώ παρακολουθούσε την επιχείρηση κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας : «Η περιοχή μας λόγω της παλαιότητας πολλών κατοικιών είναι αληθινή πυριτιδαποθήκη».  Η ατμόσφαιρα σε όλο το κέντρο ήταν πνιγηρή εξαιτίας του μεγάλου σύννεφου καπνού που κάλυψε την περιοχή.  Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 20:00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου