Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Τον διπλασιασμό της αντιμισθίας της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Μαρίας Καραβία αποφάσισε το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ




Με μια απόφαση η οποία μπορεί μεν να είναι σύννομη αλλά σηκώνει πολλή συζήτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας αποφάσισε την αύξηση της αντιμισθίας της προέδρου του Μαρίας Καραβία από τα 340 € καθαρά (τα οποία ελάμβανε ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ανέστης Δημητριάδης) στα 680 € καθαρά (750 € μεικτά). Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας -η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης-, ωστόσο οι κ. Δημητριάδης και Καγιάσας την καταψήφισαν.

Η πρωτοβουλία για την αύξηση της αντιμισθίας της κ. Καραβίας είναι, όπως προαναφέραμε, σύννομη καθώς στηρίζεται -όπως ανέφερε στο fonikavalas.blogspot.gr ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Μιχάλης Λυχούνας, ο οποίος απουσίαζε από την χτεσινή συνεδρίαση- σε μια νέα απόφαση που απεστάλη πρόσφατα στον δήμο Καβάλας και η οποία αναφέρει ότι η αντιμισθία του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα πρέπει να είναι ίδια με αυτή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (η οποία ορίζεται στα 750 € μεικτά). Ο κ. Λυχούνας ανέφερε ότι, εξαιτίας της τροποποιητικής αυτής απόφασης, το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ αναγκάστηκε να ανακαλέσει παλαιότερη απόφαση περί μη αύξησης της αντιμισθίας της κ. Καραβία, ενώ καλούμενος να απαντήσει σε σχόλια τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο -και τα οποία είναι ιδιαίτερα επιθετικά τόσο για την κ. Καραβία όσο και για την απόφαση περί αύξησης της αντιμισθίας σε μια περίοδο εντονότατης οικονομικής καχεξίας- σημείωσε πως "καταλαβαίνω ότι αρκετά τέτοια σχόλια, ιδίως αυτά που βασίζονται στην οικονομική κρίση, έχουν βάση. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στους νόμους, όσο κακοί και λάθος και αν είναι αυτοί."

Την άποψη του κ. Λυχούνα πάντως δεν συμμερίστηκε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος μιλώντας στο fonikavalas.blogspot.gr σχολίασε ότι "ναι μεν η απόφαση δεν είναι παράνομη ωστόσο τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ηθικής. Είναι αλήθεια ότι η αντιμισθία ορίστηκε για πρώτη φορά επί των ημερών μου -μιας και οι προηγούμενοι πρόεδροι δεν ελάμβαναν αντιμισθία-, ωστόσο το ύψος της μόλις που έφτανε τα 340 € καθαρά. Από αυτό το ποσό μέχρι τα 680 € υπάρχει μεγάλη διαφορά, και αυτός ήταν και ο λόγος που καταψήφισα την σχετική απόφαση"

Σχόλιο γράφοντος: Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εντοπιστεί η κ. Καραβία για να δώσει τις δικές της εξηγήσεις (καθώς υπάρχουν αναφορές περί ισχυρισμού της ότι ζήτησε αύξηση στην αντιμισθία λόγω αδυναμίας ενασχόλησης με την επιχείρηση που ήδη διατηρεί). Αναμένουμε με ενδιαφέρον την δική της απάντηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου