Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κύμα κακοκαιρίας και στην Καβάλα: Η επόμενη ημέρα - Πλημμύρισαν δρόμοι - Πτώσεις δέντρων και...φαναριών! - Απαγορευτικό από το λιμεναρχείο (βίντεο-φωτογραφίες)




Με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση χτύπησε, το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας το κύμα κακοκαιρίας που έχει ήδη προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε πολλές πόλεις της χώρας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι (βορειοδυτικοί, σύμφωνα με στοιχεία του meteokav.gr) άνεμοι έπνεαν με ταχύτητες που έφτασαν ακόμα και τα 70 χιλιόμετρα την ώρα (αντίστοιχο έντασης 8 μποφόρ), και παρά το γεγονός ότι κατά διαστήματα η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη, σε γενικές γραμμές δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες (παρά μόνο κατά τόπους).



Μέχρι και την 1 τα μεσάνυχτα η βροχόπτωση δεν ήταν πολύ δυνατή, ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν από εκείνη την στιγμή, καθώς για περίπου 2 ώρες οι ουρανοί άνοιξαν για τα καλά. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κόπασαν ελαφρά μετά τις 3 τα ξημερώματα, ωστόσο αναμένεται να ξαναενταθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Συνέπειες από την κακοκαιρία

Εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας έπεσαν ορισμένα δέντρα στην Νέα Καρβάλη, στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στον Βύρωνα, στην περιοχή του ξενοδοχείου Lucy αλλά και στην περιοχή Ελευθερών-Νέας Περάμου. Αν και δεν έλειψαν τα περιστατικά δρόμων που πλημμύρισαν (όπως στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος των Σφαγείων), η πυροσβεστική δεν έλαβε κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ωστόσο, στον -χιλιοταλαιπωρημένο- δρόμο προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τα διαχωριστικά καταστράφηκαν από τον αέρα, με συνέπεια να πέσουν οι ταμπέλες μέσα στο δρόμο, ενώ σημειώθηκαν και αποκολλήσεις σκεπών από κλιμακοστάσια στην ίδια συνοικία! Ακόμα (όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που απέστειλε αναγνώστρια της σελίδας) ένα φανάρι στην διασταύρωση του Αγίου Σίλα αποκολλήθηκε σχεδόν στο σύνολό του από τον στύλο στον οποίο στηριζόταν


Παράλληλα, στον κάμπο των Ελευθερών δεν έλειψαν τα περιστατικά αμπελόπανων που ξηλώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους (ιδίως στα παράλια).

Απαγορευτικό από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Την ίδια ώρα, απαγορευτικό εξεδόθη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και στις 2 ακτοπλοϊκές γραμμές του νομού (Καβάλα-Πρίνος και Κεραμωτή-Λιμένας). Στην γραμμή Καβάλα-Πρίνος το απαγορευτικό θα επανεξεταστεί στις 2 το μεσημέρι, ενώ στην γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας στις 6 το απόγευμα. Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα δεν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό άξιο αναφοράς για το λιμενικό σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου