Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Την άμεση επαναλειτουργία του κυλικείου ζητούν οι μαθητές του Γυμνασίου του Αμυγδαλεώνα - Επικίνδυνη η έξοδος των μαθητών για την προμήθεια του κολατσιού τους




Επιστολή προς την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, απέστειλαν στις 20 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι του 15μελούς Συμβουλίου Μαθητών του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση επαναλειτουργία του κυλικείου και την αποκατάσταση της περίφραξης της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι μαθητές, αν και υπάρχει στο σχολείο τους η σχετική εγκατάσταση (κυλικείο), δεν λειτουργεί από την αρχή της σχολικής περιόδου, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα εξόδου των παιδιών από το προαύλιο χώρο για να προμηθευτούν το κολατσιό τους. «Κάτι τέτοιο εκτός από επικίνδυνο και ανορθόδοξο» αναφέρει η ίδια επιστολή «μεταφράζεται παράλληλα και σε πολλαπλάσια και τεράστια ευθύνη για τον διευθυντή του σχολείου και τους εφημερεύοντες καθηγητές, εφόσον είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο οι εξερχόμενοι μαθητές να μη γίνουν αντιληπτοί». Το 15μελές Συμβούλιο Μαθητών του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα επισημαίνει ακόμη πως «στο σχολείο υπάρχουν χαλασμένα κάγκελα και σίδερα, που δεν έχουν επιδιορθωθεί και καθιστούν ευκολότερη την οποιαδήποτε απόπειρα εξόδου από το σχολείο, τη στιγμή που οι κεντρικές πύλες, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, παραμένουν κλειδωμένες κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου» και ζητούν την εξασφάλιση πιο ανθρώπινων και ασφαλών συνθηκών σχολικής καθημερινότητας.

Μιλώντας στο ALPHA Radio 88,6 η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο», αλλά για διάφορους λόγους δεν ήταν δυνατόν να προωθηθεί άμεσα κάποια λύση στο πρόβλημα με το λειτουργία του κυλικείου. «Το πρώτο διάστημα δεν γνωρίζαμε αν το κυλικείο ανήκει σε μας ή στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή. Το θέμα αυτό ξεκαθαρίστηκε μετά την παρέλευση κάποιων ημερών από τον δικηγόρο μας και έτσι καλούμαστε τώρα εμείς να το ξαναθέσουμε σε λειτουργία. Πέρα από αυτό, όμως, δεν είχαμε μέχρι πρότινος και γραμματειακή υποστήριξη και εξ αυτού του λόγου ήταν πρακτικά αδύνατο να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας. Η υπάλληλος που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη ευθύνη τέθηκε στη διάθεση μας μόλις την περασμένη Πέμπτη».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Φραντζεσκάκη, το ζήτημα του κυλικείου «θα είναι το πρώτο που θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης. Την επομένη θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τη δημοπρασία του κυλικείου, η οποία, όπως μας είπαν οι νομικοί μας σύμβουλοι, θα ολοκληρωθεί μετά από ένα μήνα». Ερωτηθείσα αν μπορεί να βρεθεί μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα, η κ. Φραντζεσκάκη υπογράμμισε ότι «δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν δεν συμβουλευτεί τη νομική υπηρεσία του δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου