Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Καβάλα
Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης  Οκτωβρίου 2014.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του Φρουρίου της πόλης και όλων των καταστημάτων του δημοσίου των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΩΡΑ 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τιμώντας τη μνήμη του Καβαλιώτη ανθυπολοχαγού πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη στη μαρμάρινη προτομή του ήρωα μαχητή του Ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Σπουδαστών, Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

ΩΡΑ 11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

ΩΡΑ 11:45 Παραδοσιακοί χοροί, στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Λυκείων της πόλης και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων, (με την μέριμνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμήμα Φυσικής Αγωγής).

ΩΡΑ 13:30Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον ομιλία από τον κ. Βαγενά Απόστολο, Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

ΩΡΑ 19:30Η Περιφερειακή Ενότητα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Καβάλας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα: «Λογοτεχνικό μουσικό πρόγραμμα,  Άσμα  Ηρωικό και Πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας», ή οποία είναι μια προσφορά προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΩΡΑ 7:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες.

ΩΡΑ 8:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΩΡΑ 10:30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ.Κωνσταντίνος  Θ. Θεοδωρίδης Δικηγόρος Καβάλας.

ΩΡΑ 11:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον  Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

ΩΡΑ 11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι το χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών, Τμημάτων Στρατού.

ΩΡΑ 17:00 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου