Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Έφυγε το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest αλλά... ξέχασε 4 επιβάτες!




658 τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων - κυρίως Αμερικανούς έφερε στην Καβάλα έφερε το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest το οποίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Καβάλας περί τις 8:30 το πρωί προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη.

Μόνο που, όταν αναχώρησε στις 14:45 το μεσημέρι με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, διαπιστώθηκε ότι 4 επιβάτες του δεν είχαν επιστρέψει εγκαίρως στο καράβι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι 4 αυτοί επιβάτες "ξέμειναν" σε ταβέρνες της παραλιακής λεωφόρου, με συνέπεια το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest να αναχωρήσει αφήνοντάς τους στο λιμάνι της Καβάλας. Η απουσία τους είχε γίνει αντιληπτή από τους υπευθύνους του κρουαζιερόπλοιου, καθώς η επιβίβαση και η αποβίβαση καταγράφονται με ηλεκτρονική κάρτα (παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται σε εργασιακούς χώρος), οι οποίοι και αποφάσισαν να περιμένουν 15 λεπτά (όσο προβλέπεται, δηλαδή, από τον κανονισμό λειτουργίας του πλοίου) μέχρις ότου εμφανιστούν οι 4 επιβάτες. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και ο καπετάνιος έδωσε διαταγή για να αναχωρήσει το Azamara Quest.

Μέχρι αυτή την ώρα γίνονται συνεννοήσεις με τους λιμενικούς (καθώς ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης έχει μεταβεί για υπηρεσιακούς λόγους στον Πειραιά) για να βρεθεί ένας τρόπος να επιστρέψουν οι 4 "ξεχασιάρηδες" επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο. Επειδή, όπως είναι λογικό, οποιαδήποτε σκέψη για επιστροφή του Azamara Quest στο λιμάνι της Καβάλας δεν έχει βάση μελετάται η επιβίβαση των 4 σε σκάφος του λιμενικού έτσι ώστε να μεταφερθούν στο κρουαζιερόπλοιο (το οποίο όμως αναγκαστικά θα πρέπει να σταματήσει μεσοπέλαγα). Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι η απευθείας μεταφορά των επιβατών στην Κωνσταντινούπολη (είτε αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη είτε οδικώς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου