Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μοιρασμένες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Κεντρική Πλατεία και Πάρκο Φαλήρου - Αν. Τσουρουκίδης: Μην απομονώνετε τα χωριά του Δήμου Καβάλας (βίντεο)



Σήμερα το πρωί συνεδρίασε η επιτροπή ποιότητα ζωής του Δήμου Καβάλας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον καθορισμό χώρων λειτουργίας χριστουγεννιάτικων αγορών για το έτος 2014. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση του θέματος από την πρόεδρο της επιτροπής Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Παρόντες στη συνεδρίαση η Ε. Δρακονάκη, η Μ. Κλωνάρη, η Β. Μπαλτζίδου, ο Φ. Φιλιππος Φιλιππίδης και ο αναπληρωτής Αν. Τσουρουκίδης.

Σε διευκρίνιση που έκανε η κ. Πρασσά δήλωσε ότι για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το πάνω μέρος της Κεντρικής Πλατείας της Καβάλας θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση των γνωστών ξύλινων σπιτιών της Δημωφέλεια ενώ το κάτω μέρος θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών όπως για παράδειγμα το καρουζέλ, πόνι, σαφάρι τζιπάκι, παιχνίδια με κερματοδέκτη κ.α. Ακόμα η κυρία Πρασσά τόνισε ότι , εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες στο πάρκο Fαλήρου μεταφέρεται το παγοδρόμιο, το ταλαντευόμενο καράβι και το παιδικό τρενάκι. Ακόμα πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 9 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης την έντονη αντίδραση του έκανε φανερή ο κ. Ανέστης Τσουρουκίδης και η κ. Βαρβάρα Μπαλτζίδου για την παραχώρηση θέσεων μόνο στην πόλη της Καβάλας και την απομόνωση από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των χωρίων του Δήμου μας. Μάλιστα ο κ. Τσουρουκίδης τόνισε ότι οι αλλαγές αυτές έγιναν από τότε που ο Δήμος Καβάλας και ο Δήμος Φιλίππων ενώθηκαν στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Καβάλας. Όπως είπε και τα χωριά μας (Φίλιπποι, Ζυγός, Κρυονέρι, Βουνοχώρι κ.α.) είναι και εκείνα Δήμος Καβάλας. Ακόμα προσέθεσε ότι δεν θα ανεχθούν να υπάρξει η ίδια απομόνωση που είχαν τα χωριά επί δοιήκησης Κ. Σιμητσή, απομόνωση που οδήγησε την διοίκηση Σιμιτσή να μην ψηφιστεί από τα χωριά. Πάνω στο ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε ο κ. Φίλιπππος Φιλιππίδης ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από τους επιχειρηματίες που θα δραστηριοποιηθούν στην Καβάλας να τοποθετήσουν παιχνίδια και στα χωριά. Η συζήτηση έκλεισε με ομόφωνη υπερψήφιση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου