Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στη Θεσσαλονίκη για ακτινοθεραπεία οι καρκινοπαθείς της ΑΜΘ. Βλάβη στο μοναδικό μηχάνημα, στην Αλεξανδρούπολη!




Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υπόκειται οι καρκινοπαθείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (και φυσικά και της Καβάλας) μετά τη βλάβη που υπέστη το μοναδικό μηχάνημα που υπάρχει για ακτινοθεραπεία και βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Καθημερινά οι καρκινοπαθείς πέντε νομών πρέπει να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας μια ακόμη ταλαιπωρία, στο δυσβάσταχτο βάρος της ασθένειάς τους -και μάλιστα χωρίς την δυνατότητα διαμονής σε ξενώνα, όπως ισχύει στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης.

Με επιστολή του, την οποία ανάρτησε και στην σελίδα του στο FaceBook, ο γνωστός Ξανθιώτης και ιδιαίτερα ενεργός πολίτης,   Τάσος Τεφρωνίδης,επισημαίνει το πρόβλημα που έχει προκύψει ζητά από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει για να ανακουφιστούν οι πολλοί καρκινοπαθείς της περιοχής .

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Μέσα στην κοινωνική και οικονομική ένδεια που βιώνει η πατρίδα μας προστέθηκε και η απόγνωση δεκάδων ίσως και εκατοντάδων καρκινοπαθών συμπολιτών μας στη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έκαναν τις άκρως απαραίτητες θεραπευτικές ακτινοβολίες στην μονάδα Ακτινοθεραπείαςτου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που εδώ και ένα μήνα το μοναδικό αυτό μηχάνημα έπαψε να λειτουργεί λόγω βλάβης .

Έτσι ασθενείς και συνοδοί συγγενείς των καρκινοπαθών απο τον Έβρο ,την Κομοτηνή , την Ξανθη ,την Καβάλα και την Δράμα αναγκάζονται να μετακινηθούν προς τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την καθημερινή σχεδόν θεραπευτική αγωγή προσθέτοντας μια ακόμα σωματική και οικονομική ταλαιπωρία στο Γολγοθά της ασθενείας τους.

Τελικά πόσο δύσκολο ειναι να επισκευασθεί ένα τέτοιο μηχάνημα πόσο θα κοστίσει ας μας το πουν οι ανευθυνουπεύθυνοι της υγείας που και αυτοί με την σειρά τους να παραπέμψουν στους πολιτικούς , τελικά λεφτά υπάρχουν η όχι.

Πιστεύω οτι τουλάχιστον γι’αυτην την επισκευή μπορούν να βρεθούν μια και ο πρωθυπουργός μας είπε τώρα έχουμε πλεόνασμα . Λοιπόν κ. Περιφερειάρχη αγαπητέ φίλε Γιώργο Παυλίδη σήκωσε τα μανίκια σου και άρχισε να δίνεις ραπίσματα στο κατεστημένο της υγείας και ελάφρυνε λίγο τον σταυρό που κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι .

Τασος Τεφρωνιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου