Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

"Άφαντοι" οι εθελοντές Σαμαρείτες του παραρτήματος Καβάλας του Ερυθρού Σταυρού - Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί (βίντεο)




Εδώ και πάνω από 6 χρόνια οι εθελοντές Σαμαρείτες-διασώστες του παραρτήματος Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελούν ίσως τις πιο εμβληματικές φιγούρες σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικά events αλλά και σε περιπτώσεις εκτάκτων συμβάντων. Οι γυναίκες και οι άνδρες με την άσπρη μπλούζα, το κόκκινο παντελόνι και τον κόκκινο σταυρό "ελβετικού τύπου" στο στήθος κατάφεραν να καθιερωθούν στην συνείδηση των Καβαλιωτών με την δράση τους και την ανιδιοτελή τους προσφορά, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό τους τις είχε ανάγκη και κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων των υπόλοιπων συμπολιτών (όχι όμως, πολλές φορές, και των επίσημων αρχών του τόπου).

Ήταν επόμενο η απουσία τους από κάθε εκδήλωση -όπως αιμοδοσίες, ο αγώνας δρόμου Kavala Night City Run και το τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ- εδώ και περίπου ένα μήνα να προκαλέσει την εύλογη απορία των συμπολιτών μας. Όταν, μάλιστα, διαπιστώσαμε την απουσία τους και από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πολλοί ήταν αυτοί που οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες που είχαμε για τα τεκταινόμενα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (σε κεντρικό επίπεδο) δεν ήταν ευοίωνες για το παρόν και το μέλλον της οργάνωσης. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό ήμασταν κοινωνοί πολλών δυσάρεστων εξελίξεων όσον αφορά το παράρτημα της Καβάλας. Ωστόσο, όπως μας συνιστούσαν και οι ίδιοι οι επικεφαλής του παραρτήματος, περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή για να δημοσιοποιήσουμε τα όσα γνωρίζαμε.

Και η στιγμή αυτή έχει έρθει.

Ο πρώην αρχηγός του παραρτήματος Καβάλας Γιάννης Πατρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος Δημήτρης Τζήμας μίλησαν στην κάμερα της "Φωνής της Καβάλας" για το ιστορικό μιας υπόθεσης η οποία είχε σαν συνέπεια την αποπομπή τους (με τρόπο ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει την προσφυγή τους σε ένδικα μέσα) και ανέπτυξαν τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο να μπει οριστικό λουκέτο σε ένα άκρως παραγωγικό παράρτημα (το οποίο μάλιστα διαθέτει εξοπλισμό που θα ζήλευαν πάρα πολλά παραρτήματα σε ολόκληρη την χώρα) δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου