Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

"Ανταλλάσσω – χαρίζω – μειώνω την κατανάλωση" - Εκδήλωση με την συμμετοχή παιδιών από τα δημοτικά σχολεία της Καβάλας (βίντεο-φωτογραφίες)




Με αφορμή την καθιέρωση της δεύτερης εβδομάδας του Οκτώβρη ως βδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων διοργάνωσαν μια πρωτότυπη εκδήλωση, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, με θέμα "Ανταλλάσσω – χαρίζω – μειώνω την κατανάλωση", με την συμμετοχή αρκετών δημοτικών σχολείων του δήμου Καβάλας. Οι μαθητές που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση έστησαν τους πάγκους τους πέριξ της πλατείας, και απόθεσαν τόσο τις ζωγραφικές τους δημιουργίες όσο και πολλών ειδών παιχνίδια, τα οποία και αντάλλαξαν μεταξύ τους είτε χάρισαν σε άλλα παιδιά. Όσα αντικείμενα περίσσεψαν μετά την ανταλλαγή, δόθηκαν στον Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια "Πνοή". Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Χρυσούπολη όσο και στην Ελευθερούπολη.



Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά:
  1. την αναθεώρηση του παλιού καταναλωτικού τρόπου ζωής που συνέδεε την ευτυχία με την υπερκατανάλωση.
  2. την αναγνώριση ότι ένας πιο απλός και λιτός τρόπος ζωής είναι καλύτερος για την υγεία των ανθρώπων και την υγεία του πλανήτη,
  3. την ενίσχυση καλών πρακτικών στην καθημερινή ζωή των παιδιών και της αίσθησης ότι οι αλλαγές δεν πραγματοποιούνται μόνο από τους “άλλους “, αλλά και από εμάς τους ίδιους, και
  4. η τελική διαπίστωση, ότι κανένας δεν είναι μόνος σε αυτήν την προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, αλλά όλοι: οι μαθητές, τα σχολεία, οι γειτονιές, η πόλη, μπορούν να αφήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και το μήνυμα της επικοινωνίας και της ανταλλαγής.
Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου