Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Την Τρίτη στην Εισαγγελία το πόρισμα για την Σχολική Επιτροπή Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας - "Κενά" και στην Σχολ. Επιτρ. Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Νέστου;




Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας το πόρισμα της επιτροπής που διενήργησε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπεξαίρεση από τα ταμεία της Σχολικής Επιτροπής Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Το πόρισμα επρόκειτο να κατατεθεί σήμερα από την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τον αντιδήμαρχο παιδείας-αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου, ωστόσο ο εισαγγελέας ήταν απασχολημένος με δίκες (βρισκόταν στην έδρα), κάτι που μετέθεσε την ημερομηνία επίδοσης του πορίσματος κατά μια ημέρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία -τα οποία επικαλέστηκε και η κ. Τσανάκα- το χρηματικό ποσό που έχει υπεξαιρεθεί από τους λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας έχει "κλειδώσει" στις 170.000 € (και πλέον), εκ των οποίων οι 30.000 € έχουν επιστραφεί.

Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα, η έρευνα που διενεργήθηκε στο Υποθηκοφυλακείο για το αν ο κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση πρώην πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Γλάνος είναι κάτοχος κάποιας ακίνητης ιδιοκτησίας απέβη άκαρπη - κάτι που σημαίνει ότι δεν θα γίνει κάποια κατάσχεση ακίνητης περιουσίας (όπως έγινε στον δήμο Παγγαίου με την υπεξαίρεση Μηλιάτη).

Ωστόσο, στο εναπομείναν ποσό των 140.000 € θα πρέπει να προστεθούν οι 80.000 € που οφείλονται στην ΔΕΥΑ Καβάλας, οι 80.000 € που οφείλονται στην ΔΕΗ και οι 23.000 € που οφείλονται στον ΟΤΕ. Συνεπώς, το συνολικό έλλειμμα της Σχολικής Επιτροπής Α'βάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται περίπου στις 323.000 €.

Παρόμοιες είναι και οι οφειλές προς τρίτους της Σχολικής Επιτροπής Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, αν και στην περίπτωση αυτή δεν έχει παρατηρηθεί ως τώρα κάποια υπεξαίρεση.

Τέλος, την ίδια στιγμή ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ κάνει λόγο για ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 38.000 €, το οποίο λείπει από τα ταμεία της Σχολικής Επιτροπής Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Νέστου και για το οποίο δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί κάποια παραστατικά. Η έρευνα, πάντως, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου