Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ανάπλαση του κέντρου της Καβάλας και του κέντρου των Κρηνίδων: Πληροφορίες για εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ - Επιφυλακτικός ο Φ. Φιλιππίδης




Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές πληροφορίες που κάνουν λόγο για εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ που προορίζονται για την ολοκλήρωση έργων σε δήμους της χώρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το κράτος φέρεται να απέστειλε στους δήμους χρήματα για να πληρωθούν οι εργολάβοι οι οποίοι ανέλαβαν την εκτέλεση αυτών των έργων και οι οποίοι, λόγω της καθυστέρησης στην εκταμίευση των κονδυλίων, έχουν σταματήσει τις εργασίες.

Η εξέλιξη αυτή, αν και εφόσον επιβεβαιωθεί, θα έχει σαν συνέπεια την άμεση επανέναρξη των εργασιών σε 2 έργα τα οποία είχαν ξεκινήσει μέσα στην άνοιξη αλλά σταμάτησαν το καλοκαίρι στον δήμο Καβάλας: την βιοκλιματική ανάπλαση στις οδούς Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου και την ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων. Ωστόσο, με δηλώσεις του στο fonikavalas.blogspot.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φίλιππος Φιλιππίδης φάνηκε επιφυλακτικός όσον αφορά την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι "μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχουμε λάβει χρήματα από το ΕΣΠΑ για την περάτωση των έργων. Έχω γίνει και εγώ δέκτης αυτών των πληροφοριών -άλλωστε μέσα στην εβδομάδα το ίδιο με ρώτησαν και οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών και οι οποίοι θα πρέπει σύντομα να καταβάλλουν τις προβλεπόμενες κρατήσεις- ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε μάθει κάτι νεότερο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου