Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Γεύμα αλληλεγγύης από τον Ρ.Ο. "Νεάπολις" για την ενίσχυση διεθνούς προγράμματος φιλοξενίας ενήλικων κοριτσιών της Παιδόπολης




Γεύμα αλληλεγγύης δόθηκε χθες το μεσημέρι  με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου «Νεάπολις» προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το φιλόδοξο και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα, Διεθνές Πρόγραμμα (Global Grant) σε συνεργασία  με τον   Ρ.Ο. Hazel Grove του Manchester Αγγλίας.

Ο αγγλικός Ροταριανός Όμιλος θα καταβάλλει το μεγαλύτερο ποσό του προγράμματος, ύψους περίπου 110.000 ευρώ, για τη στέγαση και επιμόρφωση, αρχικά 6 κοριτσιών, τροφίμων της Παιδόπολης μετά την ενηλικίωση τους σε χώρους που θα διαμορφωθούν κατάλληλα στην Παιδόπολη. Με τη στέγη που θα παραχωρηθεί και το μηναίο ποσό που διαχειρίζονται τα κορίτσια αυτά,  θα ζήσουν σε συνθήκες «πραγματικής ζωής», θα πληρώνουν τους λογαριασμούς των σπιτιών τους και παράλληλα θα καλύπτουν τις υπόλοιπες ανάγκες τους, όπως τροφή, καθαριότητα κλπ.

Ο Ρ.Ο. «Νεάπολις», πάντως, σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος,  Άννα Παυλίδου,  σκοπεύει να δώσει προοπτική στο εν λόγω πρόγραμμα με την  επιμήκυνσή του,   ευελπιστώντας στη συνεργασία και άλλων τοπικών φορέων,  ώστε ακόμη περισσότερα παιδιά να ωφεληθούν των παροχών του μελλοντικά. Χθες, συγκεντρώθηκε το πρώτο ταμείο από όσους έσπευσαν να αγοράσουν την πρόσκληση των 16 ευρώ, που περιελάμβανε γεύμα με εξαιρετικά πιάτα,  μαγειρεμένα από τα μέλη του Ομίλου, στην ταβέρνα «Μιχαλάκης».



Όλοι, και οι πλέον απαιτητικοί στις  γεύσεις, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα πεντανόστιμα πιάτα από όλο το εύρος της ελληνικής, και όχι μόνον  κουζίνας  και την πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα μέλη του Ρ.Ο. Καβάλας.

Στο χθεσινό γεύμα το παρών έδωσαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καβάλα ο Τόπος της Ζωής Μας» Μάκης Παπαδόπουλος και ο επίσης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Δημήτρης Βαρβέρης, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Μαρίνα Φιλιππίδου, μέλη Ροραριανών Ομίλων και άλλοι πολίτες.

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου