Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη κατοίκων της Νυρεμβέργης στην Καβάλα - Υποδοχή στο δημαρχείο (βίντεο)




Τριάντα περίπου Γερμανοί, κάτοικοι της Νυρεμβέργης, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής την πόλη μας και περιοχές του Νομού Καβάλας, στο πλαίσιο του ταξιδιού τους για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων και την συμπλήρωση 15 χρόνων από την αδελφοποίηση μεταξύ των 2 πόλεων.

Τους κατοίκους υποδέχθηκε η ίδια η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου, την πρόεδρο της "Δημωφέλειας" Αναστασία Ιωσηφίδου και την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Μαρία Καραβία.



Από την μεριά της η κυρία Αλίκη Αλέσικ (μια Ελληνίδα που ζει πολλά χρόνια στην Νυρεμβέργη, και ήρθε στην Καβάλα με το γκρουπ των γερμανών επισκεπτών, εκτελώντας και χρέη μεταφράστριας) ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των κατοίκων της Νυρεμβέργης για την ζεστή υποδοχή που τους επιφύλαξε ο Δήμος Καβάλας, ενώ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου της γερμανικής πόλης κ. Ούλριχ Μάλι.

Στο μήνυμά της η κ. Αλέσικ συμπλήρωσε ότι "η αδελφοποίησή μας με την Καβάλα συμπλήρωσε 15 χρόνια. Πατέρας της ήταν ο  αείμνηστος Δήμαρχος  Λευτέρης Αθανασιάδης και αυτοί που συνέχισαν τις επαφές, ήταν οι επόμενοι Δήμαρχοι, Στάθης Εριφυλλίδης και Κωστής Σιμιτσής. Το παιδί που γεννήθηκε πριν από 15 χρόνια περνά σήμερα την εφηβεία του και είναι αναγκαίο να σταθούμε κοντά του. Θέλω να τονίσω ότι θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να συναντηθούν πολίτες των δύο πόλεων στην Νυρεμβέργη αυτή την φορά. Στην αδελφή πόλη θα αναζωπυρωθεί η σχέση και αυτή η αδελφοποίηση θα πρέπει να γεμίσει ζωή πρακτικά, γιατί ως πράξη στα χαρτιά δεν είναι ζωντανή. Θα πρέπει να γεμίσουμε με ζωή την αδελφοποίηση".

Η κ Τσανάκα δέχτηκε το δώρο της κ. Αλέσικ και των κατοίκων της Νυρεμβέργης και υποσχέθηκε πως το δικό της δώρο θα το δώσει η ίδια στον Δήμαρχο Νυρεμβέργης, όταν θα πάει να γνωρίσει και τον ίδιο και τους ανθρώπους της πόλης από κοντά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου