Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στο σφυρί το 50% μεζονέτας στο Παληό από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Το 50% τριώροφης μεζονέτας, μεγέθους 210 τ.μ., που βρίσκεται στο Παληό αναμένεται να βγει μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε δημοπρασία από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο μιας σειράς δημοπρασιών ακινήτων που ανήκουν σε μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου, η τιμή πρώτης προσφοράς του ακινήτου είναι 80.000 € (Σχόλιο γράφοντος: Το ακίνητο αυτό είναι βέβαιο ότι θα "σώσει" την οικονομία ολόκληρης της χώρας...)

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, το οποίο αναρτήθηκε το πρωί της Τετάρτης, αναφέρει τα εξής:

Οκτώ ακίνητα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου βγάζει στο σφυρί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προσδοκώντας να εισπράξει 52 εκατ. ευρώ.

Η πρεμιέρα των πλειστηριασμών που δημοσιοποιούνται πλέον από την ηλεκτρονική σελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr) γίνεται σήμερα (Σχόλιο γράφοντος: εννοεί χτες) στο Ειρηνοδικείο Χαλκίδας.

Στις 4 το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Χαλκίδας βγαίνουν στο σφυρί ένα αγροτεμάχιο περίπου 2,5 στρεμμάτων στη θέση Γαλατιάτικο στο Βαθύ Αυλίδας με τιμή πρώτης προσφοράς 38.000 ευρώ, αλλά και ένα ακόμα αγροτεμάχιο 42 στρεμμάτων με βιομηχανικά κτίρια στη θέση Παλιάμπελο. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το τελευταίο τεμάχιο είναι 6.260.000 ευρώ.

Τις επόμενες εβδομάδες παίρνουν σειρά το 50% μιας τριώροφης μεζονέτας 210 τ.μ. στην Καβάλα (στη θέση Παληό) με τιμή πρώτης προσφοράς 80.000 ευρώ, μεζονέτα με οικόπεδο στο Χαλάνδρι με τιμή πρώτης προσφοράς 480.000 ευρώ, μεζονέτα στο Μαρκόπουλο έναντι 169.000 ευρώ, ένα λατομείο και ένα ξενοδοχείο. Λεπτομέρειες για όλα τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί στην κατηγορία «πλειστηριασμοί» στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ.

Οι πιθανότητες να καρποφορήσουν οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι σχετικά περιορισμένες. Η τιμή εκκίνησης είναι στο ύψος της αντικειμενικής και η αντικειμενική αξία ως γνωστόν σήμερα είναι πολλαπλάσια -για εννιά στα δέκα ακίνητα- της εμπορικής.

Με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όταν ψηφιστούν, η τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς ακινήτων που διενεργεί το Δημόσιο εξαιτίας ληξιπρόθεσμων χρεών των ιδιοκτητών τους θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Αν στην τιμή εκκίνησης δεν γίνει πράξη, η τιμή θα μειώνεται στο 50% και θα μπορεί να κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα με δικαστική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου