Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Καβάλα-Απόλλων Αρναίας 1-1 - Ο ΑΟΚ τις ευκαιρίες, η Αρναία τον βαθμό - Ισόπαλοι Κοκκινόχωμα και Ορφέας, νέα ήττα για Ακροπόταμο (φωτογραφίες)




Κάτι οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, κάτι η κακή διαιτησία (τόσο από πλευράς του διαιτητή Κώστα Σιδηρόπουλου όσο και από πλευράς των 2 βοηθών του Χρήστου Δεμερτζή και Γιώργου Κεσίσογλου - όλοι από την ΕΠΣ Πέλλας), κάτι το άγχος και η νευρικότητα που προκλήθηκε μετά το γκολ με το οποίο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, όλα αυτά οδήγησαν την Καβάλα στο να παραχωρήσει εντός έδρας ισοπαλία 1-1 στον ουραγό της βαθμολογίας του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Football League 2 Απόλλωνα Αρναίας και να μην μπορέσει να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Πανσερραϊκού (ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης) ώστε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.


Η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στο 15' οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης όταν, μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Παρμαξίδη, ο Παππάς πήρε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Καραβελίδη. Το φάουλ δόθηκε κανονικά, ωστόσο ο διαιτητής δεν απέβαλλε τον Καραβελίδη -παρά το γεγονός ότι ο Παππάς βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ- αλλά έδειξε απλά κίτρινη κάρτα. Στο 35' ο Γκαρακλίδης έχασε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει από ευνοϊκή θέση, ενώ στο 41' ο Διαμαντίδης σούταρε άουτ, μετά από πάσα του Ζουνίνιο.


Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Πόποβιτς να μετατρέπεται σε μοιραία φυσιογνωμία για την Καβάλα, καθώς έχασε 3 κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ. Στο 49' η κεφαλιά του Σέρβου επιθετικού θα αναγκάσει τον Καραβελίδη να μπλοκάρει την μπάλα, και ενώ η Καβάλα έδειχνε ικανή να ανοίξει το σκορ από στιγμή σε στιγμή, ο Πιπινίκος στο 50' (σε μια φάση στην οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, με τον Ισπυρλίδη ωστόσο να τονίζει στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι ο επιθετικός της Αρναίας έφυγε από κανονική θέση) ξέφυγε από την άμυνα της Καβάλας και πλάσαρε τον Φιρινίδη για να γράψει το 0-1.



Από εκεί και πέρα κυριάρχησε η νευρικότητα και το άγχος, με τους παίκτες της Καβάλας να κάνουν αρκετά αβίαστα λάθη και να περιορίζονται -σε αρκετά μεγάλο βαθμό - σε σέντρες, παίζοντας από τα πλάγια. Στο 62' ο Πόποβιτς βρέθηκε αμαρκάριστος αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, ενώ στο 72' ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή. Και ενώ στο 76' ο Πιπινίκος βρέθηκε και πάλι μόνος του απέναντι από τον Φιρινίδη, ο οποίος όμως μπλόκαρε την μπάλα στο πλασέ του επιθετικού των φιλοξενούμενων, στο 80' ο Ζουνίνιο έπιασε μια κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Παππά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καραβελίδη, γράφοντας το 1-1. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Α.Ο.Κ έχασε μια ακόμα κλασική ευκαιρία, ωστόσο ο Βιτλής και ο Κανούλας μπερδεύτηκαν μέσα στην μικρή περιοχή και δεν μπόρεσαν να σουτάρουν προ του Καραβελίδη.



Καβάλα (Γιάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Κοσμίδης, Μπαντάνης, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Παρμαξίδης (56’ Μπρατσιάνι), Διαμαντίδης, Ζουνίνιο (86' Βιτλής), Πόποβιτς (73’ Κανούλας).

Απόλλων Αρναίας (Γιάννης Τσιφόπουλος): Καραβελίδης, Λεμονής (59’ Μαυριδόγλου), Μενικάλι, Μπιμπισίδης, Τσιτογιάννης, Μπουλγουρίδης Δ., Κουκουλέκης, Μπουλγουρίδης Γ. (69’ Γεωργίου), Παπανίκας, Δημογκήκας (81’ Ταουσιάνης).

Στα άλλα ματς της ημέρας:

Ηρακλής Αμπελοκήπων-Άρης 0-0
Εθνικός Αγιονερίου-Δόξα Δράμας 2-0
Καμπανιακός-Άρης Ακροποτάμου 3-0
Καστοριά-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1
Ορφέας Ελευθερούπολης-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 1-1
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Πανσερραϊκός 1-1
Έβρος Σουφλίου-Θύελλα Φιλώτα 1-1

Βαθμολογία (4η αγωνιστική)

1. Πανσερραϊκός 10
2. Καβάλα 8
3. Έβρος Σουφλίου 8
4. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 8
5. Καμπανιακός 7
6. Ορφέας Ελευθερούπολης 7
7. Άρης 7
8. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 6
9. Εθνικός Αγιονερίου 5
10. Θύελλα Φιλώτα 4
11. Ηρακλής Αμπελοκήπων 3
12. Δόξα Δράμας 3
13. Άρης Ακροποτάμου 3
14. Καστοριά 2
15. Αναγέννηση Γιαννιτσών 2
16. Απόλλων Αρναίας 1

Επόμενη αγωνιστική (5η, 2/11, 16.00)

Άρης – Δόξα Δράμας
Άρης Ακροποτάμου – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Εθνικός Αγιονερίου
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος– Καμπανιακός
Απόλλων Αρναίας – Καστοριά
Πανσερραϊκός – Ορφέας Ελευθερούπολης
Θύελλα Φιλώτα – AO Καβάλας

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Έβρος Σουφλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου