Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Ξεκίνησαν τα μαθήματα - Γ.-Ι. Παπαδόπουλος: "To ΔΩΚ είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την πόλη"




Άρχισαν από σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, μετά από μια δύσκολη περίοδο, ικανή να διαταράξει επικίνδυνα τη λειτουργία του, που, ευτυχώς, ξεπεράστηκε. Διοίκηση, καθηγητές, γονείς και μαθητές ξεκινούν τη χρονιά με καλούς πλέον οιωνούς και με τη βούληση να εργαστούν από κοινού για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο των μουσικών υπηρεσιών του, αλλά και για να διαχειριστούν τα κενά που προκάλεσαν οι απώλειες καθηγητών, για διάφορους λόγους, με σημαντικότερη όλων, αυτήν, της Γιαννούλας Παπάζογλου, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο. Σημαντικό ρόλο στην εκτόνωση της κρίσης διαδραμάτισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΩΚ Γεώργιος Ιούλιος Παπαδόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του στη «ΝΕ» χθες,  ημέρα έναρξης των μαθημάτων τόνισε:

«Είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την πόλη το Δημοτικό Ωδείο και αυτό έγινε πιο έντονα αντιληπτό σε μας, διοίκηση, καθηγητές, γονείς. Ήταν πολύτιμη η στήριξη όλων των ΜΜΕ,  καθώς και των γονέων και έτσι πετύχαμε μια αρμονική συνεργασία με τη νέα διοίκηση. Η δήμαρχος,  ο νέος πρόεδρος, όλοι σκύψαμε με αγάπη πάνω σε αυτό το «πολύτιμο κεφάλαιο» και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα (χθες)  να ξεκινήσουμε τα μαθήματα,  έχοντας την οικογένειά μας,  τουλάχιστον τον έναν από τους δύο καθηγητές κιθάρας που αδυνατούσαν να ακολουθήσουν την πορεία των πραγμάτων».

Απώλειες σε καθηγητές  και μαθητές

«Ένας καθηγητής, για λόγους ιδεολογίας, δήλωσε εξαρχής ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει εθελοντικά την εργασία του. Πρόκειται για τον κ. Κυραναστάση, για τον οποίον δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα πράγματα, είναι ένας καθηγητής που έχει αφιερώσει 30 χρόνια προσφοράς στο ΔΩΚ. Για τα παιδιά θα έχουμε καλύτερη εικόνα στο τέλος της εβδομάδας ή στην αρχή της επομένης, η πρόθεσή μου είναι, με απολύτως νόμιμες διαδικασίες, να ενδυναμώσουμε  τους καθηγητές. Χάσαμε πέρυσι τη Γιαννούλα Παπάζογλου, η οποία έφυγε από τη ζωή, επομένως πρέπει να αναπληρωθεί αυτό το κενό. Ο καθηγητής της ηλεκτρικής κιθάρας μας εξήγησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, στο τραγούδι, τη μονωδία, χρειαζόμαστε άλλη μια παρουσία, δεν είναι,  όμως, εύκολο να ζητήσω από  κάποιον που δεν είχε καμία σχέση με το ΔΩΚ,  να έρθει εθελοντικά. Θα υπάρξει υπομονή από όλους τους ενδιαφερόμενους, υπάρχει ενδιαφέρον ακόμη και από ιερείς για την ορθοφωνία. Στο πιάνο, εμείς  οι υπόλοιποι καθηγητές, θα καλύψουμε τη Γιαννούλα Παπάζογμου και αν μας δοθεί η ευκαιρία να πάρουμε έναν ακόμη εξαιρετικό καθηγητή, θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ήταν θέμα κεντρικής διοίκησης, όταν όμως υπάρχει καλή θέληση,  βρίσκεται η χρυσή τομή, υπήρξε καλή συνεργασία και αναδείχθηκε και ένα μήνυμα προς την κοινωνία, ότι  κανένα  πρόβλημα δεν είναι αξεπέραστο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου