Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ο δήμος Καβάλας βράβευσε τον 14χρονο Δημήτρη Χατζή (βίντεο-φωτογραφίες)




Σε μια σύντομη τελετή, που κράτησε λιγότερο από 10 λεπτά, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος βράβευσαν και τίμησαν τον 14χρονο μαθητή γυμνασίου Δημήτρη Χατζή, ο οποίος με τον εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων που κατασκεύασε ο ίδιος κέρδισε όχι μόνο το 2ο βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (που διεξήχθη από τις 12 ως τις 18 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο "Απόστολος Μαρδύρης" στην Νέα Καρβάλη) αλλά και την πανελλήνια αναγνώριση -η οποία μετουσιώθηκε ακόμα και σε ζωντανές συνδέσεις με ενημερωτικές εκπομπές μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.



Ο Δημήτρης Χατζής, ο οποίος συνοδευόταν από τον πατέρα του (εργαζόμενο στην ΔΕΥΑ Καβάλας) και την διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου (στο οποίο φοιτεί), εμφανίστηκε αρκετά συγκρατημένος και συνεσταλμένος ενώπιον της κ. Τσανάκα και του κ. Μαρκόπουλου, οι οποίοι αφού του ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτή προσέφεραν ως δώρο ένα tablet pc και εξέφρασαν την ελπίδα να μπορέσει ο μικρός Δημήτρης να κατασκευάσει και άλλες σπουδαίες δημιουργίες.



Χαρακτηριστική, επίσης, ήταν η στιγμή που η κ. Τσανάκα κάλεσε τον Δημήτρη Χατζή...να καθίσει στο γραφείο της και να παραστήσει τον δήμαρχο! Μάλιστα η ίδια της ζήτησε από τον 14χρονο μαθητή...να τηλεφωνήσει στον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών για να του αναθέσει μια δουλειά (κάτι, όμως, που δεν έκανε ο μικρός Δημήτρης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου