Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των αποθηκών του Τελωνείου Καβάλας




Η εικόνα που βλέπετε στην αρχική φωτογραφία του άρθρου μπήκε από σήμερα -και επίσημα- στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας, καθώς ήδη από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η κατεδάφιση των παλαιών αποθηκών του Τελωνείου του επιβατικού λιμανιού της Καβάλας "Απόστολος Παύλος". Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η κατεδάφιση αναμενόταν να ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, ωστόσο τα συνεργεία φαίνεται ότι...βιάστηκαν να πιάσουν δουλειά.






Ως γνωστόν, η υπόθεση της κατεδάφισης των αποθηκών είχε μετατραπεί σε ένα σίριαλ, καθώς απαιτείτο η άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για να μπουν οι μπουλντόζες και να γκρεμίσουν μια σειρά οικοδομημάτων η κατάσταση των οποίων ήταν πραγματικά θλιβερή (κάτι που σχολίαζαν με αρκετή δόση ειρωνείας και οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έδεναν όλους αυτούς τους μήνες στο λιμάνι). Ακόμα, όμως, και όταν δόθηκε η άδεια η κατεδάφιση καθυστερούσε αδικαιολόγητα, κάτι που είχε προκαλέσει τον εύλογο εκνευρισμό των Καβαλιωτών οι οποίοι συνεχώς ακούγανε ότι σύντομα θα γκρεμιστούν οι αποθήκες, χωρίς όμως αυτό να γινόταν πραγματικότητα.

Πλέον το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η έκδοση των πολεοδομικών αδειών ώστε να ξεκινήσει ο επιχειρηματίας Σωτήρης Γεωργούλιας να υλοποιεί τα σχέδιά του για επενδύσεις στην περιοχή -σχέδια τα οποία είχαν κολλήσει αδικαιολόγητα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για πολλούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου