Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Στις 8 Φεβρουαρίου η ΑλφαΒητοπαρέλαση 2015 με θέμα τον Ελληνικό Κινηματογράφο



Στις 8 Φεβρουαρίου (ημέρα Κυριακή) θα διεξαχθεί, τελικά, η 10η μαθητική Αλφαβητοπαρέλαση, ένας θεσμός ο οποίος για πολλούς Καβαλιώτες (και ίσως όχι άδικα) είναι εδώ και αρκετά χρόνια η μοναδική άξια λόγου αποκριάτικη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Καβάλας. Η απόφαση αυτή μπορεί να ελήφθη λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση, τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο οριστικοποιήθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των διοργανωτών της παρέλασης με τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων.

Λεπτομέρειες για την αλφαβητοπαρέλαση έδωσε στο fonikavalas.blogspot.gr ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας  κ.Απόστολο Μουμτσάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

"Έχει γίνει η πρώτη συνάντηση με τους γονείς. Πρόκειται για την 10η επετειακή Αλφαβητοπαρέλαη. Το θέμα της είναι ο Ελληνικός Κινηματογράφος. Ο λόγος είναι ότι το συνδυάσαμε με τα 100 χρόνια του Ελληνικού Κινηματογράφου. Η ΑΒπαρέλαση θα γίνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, κάτι που πήραμε απόφαση από πέρσι. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 11ο Δημοτικό Σχολείο καβάλας στην περιοχή των Ποταμουδίων θα διασχίσει την Ομόνοια και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας. Μια εβδομάδα νωρίτερα την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 θα διεξαχθεί το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού όπου τα παιδιά δε θα ψάχνουν κάποιο θησαυρό αλλά θα ψάχνουν τα μνημεία της πόλης μας. Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται από την οργανωτική επιτροπή της Αλφαβητοπαρέλασης σε συνδυασμό με τα σχολεία. Ακόμα να τονίσουμε ότι αυτή αυτή τη στιγμή συμμετέχουν εκτός από τα σχολεία της Καβάλας και σχολεία του Αμυγδαλεώνα και Ζυγού και γίνεται μια προσπάθεια για σχολεία που βρίσκονται έξω από τα όρια μας (όπως για παράδειγμα ο Νέστος), αλλά είμαστε σε συζητήσεις γιατί το πρόβλημα είναι η μεταφορά. Κατά την έναρξη της 9η Αλφαβητοπαρέλασης έγινε μεγάλη συζήτηση με τους εμπόρους για την μέρα διεξαγωγής (δηλαδή Σάββατο ή Κυριακή). Κάποιοι υποστήριξαν ότι η Κυριακή είναι καλύτερη μέρα επειδή είναι κλειστά τα μαγαζιά και θα μαζευτεί περισσότερος κόσμος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου