Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια από τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας (βίντεο)



Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιστημονική εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας "Βασίλης Βασιλικός" με θέμα "Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια". Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που έχει οριστεί η 29 Οκτωβρίου. Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και παθολόγος κ. Κροκίδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και καθηγητής νευρολογίας κ. Βαδικόλιας.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης ενημέρωσαν το κοινό τι ακριβώς είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο, πως εμφανίζεται, τι συμβαίνει με τα αγγεία. Επιπροσθέτως, ανέφεραν πως το εγκεφαλικό επεισόδιο επιρρεάζει τους ανθρώπους αλλά και τις επιπτώσεις, έμμεσες ή άμεσες,  έχει στον ασθενή αλλά και στους γύρω του. Κλείνοντας το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε λίγα λόγια για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ενώ στο δεύτερο μέρος ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.
Ο Ιατρικός σύλλογος Καβάλας με αφορμή την εβδομάδα μητρικού θηλασμού που είναι από 1 έως 7 Νοεμβρίου οργανώνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου δημόσιο μητρικό θηλασμό στο Εμπορικό Κέντρο Καβάλας και ακόμα οργανώνει μαζί με την Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και ώρα 9.00 π.μ. την 3η ημερίδα μητρικού θηλασμού (σύγχρονα θέματα θηλασμού και γαλουχίας) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Δηλώσεις Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδη

Έναρξη εκδήλωσης από τον Προέδρο Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδη

Έναρξη εκδήλωσης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας Κ. Βαδικόλιας

πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας Ν. Αρτέμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου