Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δήμητρα Τσανάκα για αντιμισθία Μαρίας Καραβία: "Δική μου η πρωτοβουλία για την αύξησή της" - "Ουδέν σχόλιο" από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας




Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση που έλαβε, το βράδυ της Πέμπτης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας για την αύξηση, από τα 340 € στα 680 € (καθαρά), της αντιμισθίας που λαμβάνει η πρόεδρός του Μαρία Καραβία. Τα σχόλια συμπολιτών στο Διαδίκτυο δίνουν και παίρνουν, και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αρνητικά τόσο για την ίδια την αύξηση όσο και για το ότι αποφασίστηκε σε μια περίοδο στην οποία αρκετός κόσμος αδυνατεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην του.

Τις δικές τους απαντήσεις είχαν δώσει, σε προηγούμενη ανάρτηση του fonikavalas.blogspot.gr, τόσο ο αντιδήμαρχος πολιτισμού -και μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, αν και απουσίαζε από την σχετική συνεδρίαση της Πέμπτης- Μιχάλης Λυχούνας όσο και ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ανέστης Δημητριάδης. Ωστόσο, μέχρι την ώρα της ανάρτησης, δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί η ίδια η κ. Καραβία.

Τελικά η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας απάντησε στις κλήσεις μας, ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει έτι περαιτέρω την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα. Αντίθετα, η κ. Καραβία μάς παρέπεμψε στην δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, σημειώνοντας ότι η απόφαση ήταν...δική της.

Τελικά το fonikavalas.blogspot.gr επικοινώνησε με την κ. Τσανάκα, η οποία σημείωσε ότι "τα όρια για την αντιμισθία του προέδρου ενός φορέα όπως ΔΗΠΕΘΕ εξαρτώνται, βάση των κείμενων διατάξεων, από την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Το μέγιστο όριο, στην περίπτωση αυτή, είναι τα 680 € καθαρά -750 € μεικτά. Όσον αφορά την διαφορά της αντιμισθίας της κ. Καραβία με αυτήν του κ. Δημητριάδη, λάβετε υπόψη αυτό: ο κ. Δημητριάδης εργαζόταν, εκτός του γραφείου του ΔΗΠΕΘΕ, σε επαγγελματικό χώρο που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο του θεάτρου και των τεχνών. Συνεπώς η αντιμισθία των 340 € ήταν επαρκής -και συμπληρωματική. Ωστόσο η κ. Καραβία αναγκάστηκε, λόγω ασυμβίβαστου, να εγκαταλείψει την δουλειά που είχε -υπεύθυνη θεάτρου- με συνέπεια να μην έχει καθόλου εισόδημα από οποιονδήποτε φορέα. Για αυτό και λάβαμε την απόφαση αυτή, η οποία και εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για την αύξηση της αντιμισθίας της κ. Καραβία θα πρέπει να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, συνεπώς δεν είναι ακόμα οριστική"

Σχόλιο γράφοντος: Ας είμαστε ειλικρινείς. Το ποσό των 680 € δεν είναι συνταρακτικά μεγάλο για να προκαλέσει τέτοια συζήτηση. Το θέμα, όμως, για τους περισσότερους δεν ήταν το ίδιο το ποσό όσο η χρονική περίοδος κατά την οποία ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, συμφωνούμε ότι την απόφαση για την αύξηση της αντιμισθίας της κ. Καραβία έλαβε η κ. Τσανάκα. Ακόμα και έτσι, όμως, πολύ αμφιβάλλουμε αν αυτή η απόφαση ελήφθη ερήμην της κ. Καραβία (και καλώς ελήφθη εις γνώσιν της, ουδείς λόγος παρεξήγησης). Συνεπώς εκτιμούμε ότι η ίδια η κ. Καραβία θα έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, και όχι να μας παραπέμψει στην δήμαρχο Καβάλας. Μπορεί να μην έχει η κ. Καραβία την εμπειρία στο λέγειν (όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Τσανάκα δικαιολογώντας την απάντηση της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ στο fonikavalas.blogspot.gr), ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει και η ίδια της να αρχίσει να αποκτά την εμπειρία αυτή -θα την χρειαστεί, αργά ή γρήγορα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου