Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Απαγορευτικό στην γραμμή Καβάλας-Πρίνου - Αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία, φόβοι για χαλαζοπτώσεις




Απαγορευτικό στην ναυτιλιακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου εξέδωσε, το πρωί της Πέμπτης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας. Το απαγορευτικό ισχύει ως την 1 το μεσημέρι, ενώ μέχρι αυτή την ώρα τα δρομολόγια στην γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα εκτελούνται κανονικά. Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει, μάλιστα, και τα πλοιάρια στο λιμάνι της Καβάλας, με ένα από αυτά να έχει αναποδογυρίσει!

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες (με φάση στοιχεία του meteokav.gr), σήμερα Πέμπτη 23/10 αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις αξιόλογης διάρκειας ήδη από τις πρωινές ώρες οι οποίες κατα τόπους στην Καβάλα αλλά και τον Νομό γενικότερα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ειδικότερα προς το μεσημέρι. Παράλληλα υπάρχει πιθανότητα και για εκδήλωση καταιγίδων κυρίως στην παράκτια ζώνη και την Θάσο. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 6-7 μποφόρ ενώ τοπικά στα νότια τμήματα της Θάσου ίσως αγγίξουν και τα 8 μποφόρ. Προς το βράδυ αναμένεται μία πρόσκαιρη παύση των φαινόμενων με παράλληλη σταδιακή εξασθένηση των νοτιάδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19°C.

Την Παρασκευή 24/10 από το απόγευμα και μετά αναμένεται ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων, αυτή τη φορά με βοριάδες οι οποίοι θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία. Τα φαινόμενα δείχνουν να ενισχύονται σημαντικά τις βραδυνές ώρες ενώ κάποιες χιονοπτώσεις φαίνεται να σημειώνονται στα πολύ ορεινά τμήματα του Παγγαίου από τα 1500μ και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, τοπικά λίγο πιο ισχυροί, από Β-ΒΑ διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου