Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Καβάλα 3-4 (πέναλτι, καν. διάρ. 3-3) - Πέρασε στα πέναλτι ο ΑΟΚ, προκρίθηκε στην συνέχεια του κυπέλλου



φωτογραφία από παλαιότερο φιλικό αγώνα μεταξύ των 2 ομάδων
Έστω και στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, η Καβάλα κατάφερε να επιβληθεί, σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης φάσης του κυπέλλου της Football League 2επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-4 και προκρίθηκε στην 3η φάση του θεσμού, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Καμπανιακό (ο οποίος κέρδισε με 3-2 το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος). Το παιχνίδι ήταν δραματικό, καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα το σκορ ήταν 2-2, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο τελευταίο λεπτό, ενώ στην παράταση το ματς έληξε ισόπαλο 3-3 χάρη σε γκολ της Καβάλας στις καθυστερήσεις.

Το σκορ άνοιξε η Καβάλα μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Διαμαντίδης ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι (μετά την ανατροπή του Παππά από τον Μπαρμπαγιάννη). Ωστόσο η χαρά για τους παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη κράτησε μόλις 4 λεπτά, καθώς στο 12' ο Φλώρος ισοφάρισε για τους γηπεδούχους μετά από φάση διαρκείας. Συγκεκριμένα, μετά σέντρα του Θάνου ο Φλώρος έπιασε μια πρώτη κεφαλιά η οποία αποκρούστηκε, ενώ στην συνέχεια ο Μαμούτ έπιασε ένα σουτ το οποίο όμως αποκρούστηκε και αυτό. Αμέσως μετά ο Μαμούτ έκανε νέα σέντρα και ο Φλώρος, με νέα κεφαλιά, πέτυχε το 1-1.

Εν συνεχεία ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχασε 2 ευκαιρίες για να πετύχει το 2ο γκολ, όμως ο Αθανασίου είπε και τις δύο φορές "όχι" (σε σουτ του Καραπατσιά στο 18' και σε κεφαλιά επίσης του Καραπατσιά στο 20'). Μετά από αυτό το θεαματικό 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γαβριηλίδης, μετά από σουτ του Βιτλή που απέκρουσε ασθενώς ο Φυσέκης, πήρε το "ριμπάουντ" και πέτυχε το 1-2 για την Καβάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις στους περίπου 150 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου (πέρα από ένα σουτ του Καραπατσιά στο 56', ένα ακόμα σουτ του Φλώρου στο 71' και μια κεφαλιά του Ιορδανίδη στο 67', τα οποία δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ), ωστόσο στις καθυστερήσεις του αγώνα ήρθαν τα πάνω κάτω. Στο 90' ο Σταματόπουλος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Καβάλα με 10 παίκτες, ενώ 2 λεπτά αργότερα ο Αγγελαράκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου, γράφοντας το 2-2 και στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Και ενώ στο 102' ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φάνηκε να γυρίζει το ματς, καθώς ο Κυριζάκης πέτυχε το 3-2 (μέσα σε διαμαρτυρίες των παικτών της Καβάλας για οφσάϊντ), στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Γαβριηλίδης με σουτ πέτυχε την ισοφάριση σε 3-3 και οδήγησε τον αγώνα στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι παίκτες της Καβάλας φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να κερδίσουν με 3-4 και να προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η διαδικασία των πέναλτι

Κυριζάκης μπλόκαρε ο Αθανασίου
Διαμαντίδης 0-1
Θεοδωράκης 1-1
Κανούλας απέκρουσε ο Φυσέκης
Φλώρος 2-1
Μπάτζιος 2-2
Κατρανίτσας 3-2
Παππάς 3-3
Τορομανίδης απέκρουσε ο Αθανασίου
Ιορδανίδης 3-4

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας,  Μπαρμπαγιάννης, Κουρτοβ, Τορομανίδης, Γκαϊδατζής (84' Κυριζάκης), Ελληνίδης, Καραπατσιάς (71' Αγγελαράκης), Φλώρος, Μαμούτ (62' Θεοδωράκης)

Καβάλα: Αθανασίου, Κοσμίδης, Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππας, Βιτλής (68' Μπρατσιάνι), Πόποβιτς (106' Κανούλας), Διαμαντίδης, Ζουνίνιο (90' Μπάτζιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου