Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

H HELLENIC SEAWAYS προειδοποιεί τον Βαρβιτσιώτη ότι θα αποσύρει το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» από το Β. Αιγαίο - Δήμαρχος Λήμνου: "Αναμενόμενη η πρωτοβουλία"



 

Μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΣ στις 21 Οκτωβρίου και την απόφαση που έλαβε  κατά  πλειοψηφία να κάνει  δεκτό  το αίτημα της  NEL για την ελεύθερη δρομολόγηση του «Μυτιλήνη» στη γραμμή του Β. Αιγαίου , η HELLENIC SEAWAYS, η οποία με απευθείας ανάθεση του υπουργού Ναυτιλίας εκτελεί το δρομολόγιο με το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΝΥΚΟΝΟΣ» από τις 26/6, θέτει τον κ. Βαρβιτσιώτη προ των ευθυνών του, προειδοποιώντας τον ότι θα αποσύρει το πλοίο της  για να το δρομολογήσει στη γραμμή «Ραφήνα- Άνδρο – Τήνο- Μύκονο», πού ούτως ή άλλως κατέχει μέχρι τις 31/10/2015.

Με επιστολή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Αντώνης Αγαπητός  προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που κοινοποιεί και στον Γενικό Γραμματέα  κ. Α. Μπούσο, ουσιαστικά προαναγγέλλει την απόσυρση του πλοίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο τα νησιά του Β. Αιγαίου να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας για το  αν η NEL θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, αφού   θα εκτελεί τα δρομολόγια χωρίς επιδότηση, ενώ το τελευταίο διάστημα πριν την έκπτωσή της,  αν και λάμβανε την  επιδότηση, δεν τα εκτελούσε, όπως υποχρεούταν.  Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση του ΣΑΣ  σύσσωμοι οι φορείς Λήμνου και Μυτιλήνης , μαζί  τους  και ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, διεμήνυσαν στα μέλη του ΣΑΣ  ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην επαναφορά της NEL στα δρομολόγια του Β. Αιγαίου.

Μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΣ, η HELLENIC SEAWAYS εξαντλεί και το τελευταίο της «όπλο» πίεσης και απευθύνεται στον κ. Βαρβιτσιώτη.

Η επιστολή

«Στα πλαίσια της εκτέλεσης δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας με απευθείας ανάθεση που ήδη εκτελεί το πλοίο μας ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ από τις 26/9/2014 και με την προοπτική για τη νέα δρομολογιακή περίοδο 01/11/2014 έως 31/10/2015 να λάβει μέρος σε πιθανό διαγωνισμό για τις γραμμές του Β. Αιγαίου , όπου η εταιρία NEL κηρύχθηκε έκπτωτη, καταθέσαμε αίτημα τροποποίησης δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά- Σύρο- Μύκονο- Ικαρία- Σάμο το οποίο συζητήθηκε στο ΣΑΣ της 21/10/2014 και σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν έγιναν δεκτά τα δρομολόγια όπως τα υποβάλαμε.

Το πλοίο μας Νήσος Μύκονος  δεν έχει ζητήσει έκτακτη δρομολόγηση,  διότι είναι ένα τακτικώς δρομολογημένο πλοίο, με ετήσια δρομολόγηση, το οποίο ζήτησε τροποποίηση δρομολογίου, όπως ο νόμος ορίζει και τα δρομολόγιά του θα έπρεπε να γίνουν δεκτά σύμφωνα με τις αρχές ΣΑΣ, όπως έχει γίνει επανειλημμένως σε ανάλογες περιπτώσεις.

Επειδή η προοπτική δραστηριοποίησης του πλοίου μας στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου – Ικαρίας – Σάμου είναι πολύ μικρή και εφόσον δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας για τροποποίηση του δρομολογίου από τη γραμμή Ραφήνας – Άνδρου – Τήνου- Μυκόνου στη γραμμή Πειραιά – Σύρου Μυκόνου- Ικαρίας –Σάμου , όπως ακριβώς το έχουμε υποβάλλει, τότε το αποσύρουμε και παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε το συντομότερο δυνατό τη σχετική ανακοίνωση της δήλωσης δρομολόγησης στη γραμμή Ραφήνας- Άνδρου – Τήνου –Μυκόνου προκειμένου να κατοχυρώσουμε τα συμφέροντα της εταιρίας μας  και να ανακοινώσουμε εγκαίρως τα δρομολόγια  μας στο επιβατικό κοινό.»

Δημήτρης Μαρινάκης, δήμαρχος Λήμνου: "Αναμενόμενη η πρωτοβουλία της HSW"

Το fonikavalas.blogspot.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, ο οποίος σημείωσε ότι "η πρωτοβουλία της HSW είναι αναμενόμενη, μετά τα όσα έγιναν στο Συμβούλιο Αρχαιολογικών Συγκοινωνιών και την μη αναμενόμενη γνωμοδότησή του (μετά και τις απειλές για μήνυση) υπέρ της NEL Lines. Προσωπικά, πάντως, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξαναγυρίσουμε στις εποχές της ταλαιπωρίας και της εγκατάλειψης που νιώθαμε, ως κάτοικοι της Λήμνου, λόγω των πλοίων της NEL. Την προσεχή Κυριακή συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο του νησιού (το οποίο αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και από όλους τους φορείς του νησιού) προκειμένου να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε από εδώ και στο εξής. Δεν μπορώ να προβλέψω το τι απόφαση θα πάρουμε, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πάντως αξίζει να αναφέρω ότι η στάση του βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη -ο οποίος τόνισε ότι οι κάτοικοι της Καβάλας δεν θα επιτρέψουν να δέσει στο λιμάνι της πόλης πλοίο της NEL- είναι αξιέπαινη. Αυτή είναι και η δική μας επιθυμία -να μην επιτρέψουμε να δέσει πλοίο της NEL στην Λήμνο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου