Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δενδροφύτευση στο μπαλκόνι του Αιγαίου αλλά και προχειροδουλειές στο Πάρκο Φαλήρου



Μπορεί τα έργα σε διάφορα σημεία του δήμου μας να ξεκίνησαν με ταχύτατους ρυθμούς όμως οι μήνες πέρασαν και αρκετά από αυτά τα έργα έχουν μείνει ημιτελή. Το "μπαλκόνι του Αιγαίου" όπως συνηθίζουν να λένε το κομμάτι που βρίσκεται στην πάνω είσοδο του πάρκου Φαλήρου μπορεί να αναπλάστηκε όμως οι εργασίες εδώ και αρκετούς μήνες έχουν σταματήσει. Σήμερα το πρωί, καθώς περνούσαμε από το σημείο εκείνο, παρατηρήσαμε ότι ξεκίνησε ο καλλωπισμός των παρτεριών που δημιουργήθηκαν και ακόμα τοποθετήθηκαν μικρά δενδρύλια (τούγιες). Ελπίζουμε βέβαια τα έργα στο σημείο να ξεκινήσουν και πάλι ώστε να γίνει πιο όμορφο το σημείο εκείνο, όπου συχνά Καβαλιώτες και μη ατένιζαν την θέα και φυσικά η πόλη μας να μην θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο.

Καθώς μπήκαμε στο πάρκο Φαλήρου παρατηρήσαμε ένα ακόμα ημιτελές έργο. Το συντριβάνι του πάρκου το οποίο πλέον έχει γίνει ένα χώρος πρασίνου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι μπορεί το συντριβάνι να μπαζώθηκε και από πάνω να φυτεύτηκε γκαζόν όμως όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η δουλεία ήταν πρόχειρη και ακόμα είναι εμφανή τα τσιμέντα από το παλιό συντριβάνι. Επίσης μπορεί το συντριβάνι να έπαψε να είναι μια εστία μόλυνσης για την περιοχή όμως θα ήταν ενδιαφέρον να καλλωπιστεί  το γκαζόν και να φυτευτούν δέντρα. Επιπροσθέτως, όταν τα μηχανήματα είχαν μπει στο σημείο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες είχαν καταστρέψει μέρος της επένδυσης με τούβλα που υπήρχε περιμετρικά. Εν συνεχεία ενώ έφεραν νέα υλικά για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, οι εργασίες σταμάτησαν και τα τούβλα βρίσκονται παρατημένα σε μία γωνία -κάτι ιδιαιτέρως επικίνδυνο διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο παιδιά νεαρής ηλικίας να χρησιμοποιούν τα τούβλα εκείνα για "παιχνίδι" με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.


Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αρκετά συχνά βρισκόμαστε μάρτυρες μικροβανδαλισμών σε παγκάκια του πάρκου Φαλήρου. Βέβαια δεν μπορούμε να μιλήσουμε για περισσότερη αστυνόμευση, καθώς -ως γνωστόν- τα κενά στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είναι πραγματικά τεράστια...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου