Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η Energean Oil & Gas αποκαθιστά τη λειτουργία σε 3 παροπλισμένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα




Στην κάλυψη των απαιτούμενων εξόδων για την λειτουργία τριών παροπλισμένων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο νομό Καβάλας προχωρεί η Energean Oil & Gas, έχοντας διαπιστώσει το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία στον τομέα της νοσοκομειακής φροντίδας.

Συγκεκριμένα, η Energean αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ της Καβάλας προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα μηχανολογικών επισκευών που απαιτούνται ώστε να τεθούν και πάλι στη διάθεση των πολιτών της Καβάλας τρία από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παραμένουν παροπλισμένα από 3 ως 6 μήνες. Είναι χαρακτηριστικό του προβλήματος το ότι αυτήν την περίοδο λειτουργούν μόνο δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Καβάλας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες του νομού που έχει πληθυσμό σχεδόν 140.000 κατοίκους, χρησιμοποιούνται δανεικά ασθενοφόρα από τους γειτονικούς νομούς των Σερρών, της Δράμας και της Ξάνθης.

Εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας δήλωσε σχετικά: «Η Energean είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας, βιώνει τους καθημερινούς προβληματισμούς και επιδιώκει να δίνει λύσεις σε θέματα που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας στην Καβάλα. Η δωρεά για την θέση σε λειτουργία των τριών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ εκφράζει ακριβώς αυτήν την φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την εταιρεία μας στα επτά χρόνια δραστηριοποίησής της στον νομό. Ελπίζουμε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό και οι προβλεπόμενες από το υπουργείο Υγείας διαδικασίες, ώστε τα τρία ασθενοφόρα να τεθούν άμεσα στη διάθεση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Καβάλα κα. Σοφία Παπαναστασίου δήλωσε τα εξής: «Σε μία περίοδο κατά την οποία η αύξηση των περιστατικών έχει υπερβεί το 80%, καθώς το ΕΚΑΒ καλύπτει πλέον και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καλούνται να διαχειριστούν 40 περιστατικά την ημέρα, ο παροπλισμός των οχημάτων αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία μας και την φροντίδα προς τους πολίτες. Η απόφαση της Energean συνιστά μία ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια στο έργο μας και ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση της εταιρείας για τη συμβολή της στην επίλυση του προβλήματος. Ελπίζουμε αυτή η κίνηση να βρει μιμητές, ώστε να επιλυθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα όλα τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά φορείς όπως το ΕΚΑΒ στην Καβάλα».

Σημειώνεται ότι τα δύο από τα τρία παροπλισμένα ασθενοφόρα αναμένεται να τεθούν και πάλι σε λειτουργία μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ θα ακολουθήσει στη συνέχεια η επανενεργοποίηση και του τρίτου ασθενοφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου