Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ανατέθηκε σε δικηγόρο από τους εργαζόμενους της Kavala Oil το θέμα της συγχώνευσης με την Energean Oil & Gas




Με αρκετό ενδιαφέρον και ανησυχία παρακολουθούν οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το ενδεχόμενο απορρόφησης της Kavala Oil από την "μητρική" της εταιρεία Energean Oil & Gas. Και μπορεί τα μέχρι στιγμής στοιχεία (τα οποία προέρχονται τόσο από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου της Kavala Oil Δημήτρη Γόντικα όσο και από κύκλους της Energean) να είναι αρκούντως καθησυχαστικά όσον αφορά το εργασιακό τους καθεστώς και την αξία των μετοχών που κατέχουν (το 33% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου), ωστόσο οι εργαζόμενοι φέρονται διατεθειμένοι να αναζητήσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν.

Για τον λόγο αυτό το σωματείο των εργαζόμενων -διαμέσου του Βαγγέλη Παππά- ανέθεσε στον δικηγόρο Καβάλας Χρυσόστομο Βελάκη να ελέγξει το κατά πόσο νόμιμη και συμφέρουσα είναι για τους εργαζόμενους η διαδικασία της συγχώνευσης των 2 εταιρειών. Όπως ανέφερε ο κ. Βελάκης στο fonikavalas.blogspot.gr, ο όλος έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ ο ίδιος αναμένεται να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε επαφή γίνει από εδώ και στο εξής για το ζήτημα της συγχώνευσης, με σκοπό "να μην μηδενιστεί η προσπάθεια που έκαναν οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια αλλά να συνεχιστεί απρόσκοπτα".

Ο ίδιος ο κ. Παππάς, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, σημείωσε ότι το ενδεχόμενο ακόμα και να προβάλει βέτο το σωματείο των εργαζόμενων σε περίπτωση που κριθεί ότι η διαδικασία της συγχώνευσης δεν είναι συμφέρουσα για τους ίδιους. Ερωτηθείς για το θέμα αυτό ο κ. Βελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα του κ. Παππά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "ο καλός στρατηγός δεν ανακοινώνει αυτά που θα κάνει πριν τα κάνει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου