Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος - Πλημμύρισαν πάνω από 3500 στρέμματα




Σε τραγική κατάσταση παραμένει για μια ακόμα φορά λόγω των πλημμυρών ο Έβρος, καθώς το πρωί της Τρίτης η στάθμη του ποταμού άγγιξε στην περιοχή του Πυθίου τα 5,95 μέτρα, την ώρα που το όριο συναγερμού είναι 5,70 μέτρα.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι περισσότερα από 3.500 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, εκ των οποίων τα 2.000 είναι καλλιεργήσιμα. Ένα ανάχωμα στο Πραγγί έσπασε, χωρίς ωστόσο αυτό να προκαλεί επιπλέον προβληματισμό, καθώς εδώ και αρκετές ώρες έχει δοθεί εντολή για απομάκρυνση των γεωργικών μηχανημάτων από τις εκτάσεις που κινδυνεύουν άμεσα ενώ οι πολίτες έχουν κληθεί να μην πλησιάζουν τον ποταμό και τα αναχώματά του.

Οι επόμενες ώρες πάντως αναμένονται δύσκολες στον Έβρο, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν προβλέπεται να βελτιωθούν, με επακόλουθο όλος ο νομός να είναι στο πόδι. Ήδη ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, με δηλώσεις του στην τηλεόραση ΔΕΛΤΑ, σημείωσε πως έχει δοθεί εντολή από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας να ανοίξουν τα θυροφράγματα στην περίπτωση που το ύψος του νερού αγγίξει τα 6,05 μέτρα, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ακόμα και για το ενδεχόμενο να εκκενωθούν τα χωριά Πόρος και Λαγυνά -αν και η στάθμη του νερού στο Πύθιο δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και προσωρινά.



Να σημειωθεί ότι από την Δευτέρα (27/10) έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την βροχόπτωση στον νομό και πιο συγκεκριμένα στα Μαράσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου