Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κατατέθηκε η τροπολογία για την ρύθμιση οφειλών για χρέη έως και σε 100 δόσεις - Π. Αρσονιάδης: "Η τροπολογία θα πέσει στο κενό"




Η νέα ρύθμιση για οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη, σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία, που περιλαμβάνει περισσότερες δόσεις αποπληρωμής (έως 100), αλλά και μείωση του επιτοκίου προσαύξησης, κατατέθηκε στη Βουλή.

Το χρονικό περιθώριο υποβολής στη ρύθμιση είναι έως το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στους οφειλέτες να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων της ρύθμισης «εδώ και τώρα».

Εκτός από τη ρύθμιση στην τροπολογία που κατατίθεται στο σχέδιο νόμου «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων , πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α' 57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, Περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, Ρυθμίσεις Θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ και άλλες διατάξεις» υπάρχουν άρθρα που αφορούν τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων του πρώην ΟΕΚ.

Επίσης, δίνεται παράταση στην η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (13%) στην εστίαση μέχρι 31.12.2015., ενώ παρατείνεται η επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, και μειώνονται από 1/1/2015 οι συντελεστές υπολογισμού της, κατά 30%.

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την τροπολογία (πηγή: dikaiologitika.gr)

Παναγιώτης Αρσονιάδης: "Η τροπολογία του ασφαλιστικού θα πέσει στο κενό"

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας Παναγιώτη Αρσονιάδη για την τροπολογία αυτή ο ίδιος είπε: "Συνεχίζω να πιστεύω ότι τέτοιου είδους τροπολογίες δεν είναι ικανoποιητικές. Ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό είναι μια τροπολογία που θα πέσει στο κενό με βάση αυτά που είπε χθες ο κ. Βρούτσης δηλαδή να πληρωθούν οι εισφορές του Οκτωβρίου. Όχι μόνο θα πέσουν στο κενό αλλά θα πέσουν δύο φορές στο κενό. Επαληθεύομαι δυστυχώς και αυτό είναι σε βάρος των επαγγελματιών και βιοτεχνών όλης της χώρας. Σε σχέση με τις δόσεις για την εφορία μένει να δούμε και τα ψηλά γράμματα. Να δούμε εάν και εφόσον αυτή η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι προς όφελος μας. Πιστεύω πως αν δεν έχει πολλά ψιλά γράμματα θα δώσει μια ανάσα στους επαγγελματίες για τα χρέη στο δημόσιο."

Ακόμη πρόσθεσε "Σκεφτείτε ότι πριν ξεκινήσει η ρύθμιση την έχει ρίξει στο κενό ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι μόνο όσοι είναι εμπρόθεσμοι στις τρέχουσες εισφορές θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση. Δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Στη τροπολογία και στο ασφαλιστικό οι αλλαγές πρέπει να είναι πάρα πολλές. Πρέπει να συμπεριληφθούν οι προτάσεις της ΓΕΣΕΒΕ και της ΕΣΕΒΕ οι οποίες αποτελούν τη λύση του προβλήματος και πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονη επιλογή της βαθμίδας ασφάλισης. Επίσης, πρέπει να παγώσουν τα παλιά χρέη και να μεταφερθούν στο τέλος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ασφαλιστούν όλα τα βιβλιάρια των επαγγελματιών και βιοτεχνών. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να εισπράττει ο ΟΑΕΕ αφενός και αφετέρου να βγει ο επαγγελματίας από το τέλμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου