Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δημόσια πανεπιστήμια ή δημόσια ουρητήρια! - του Νίκου Κιοσέ




Το άσυλο των πανεπιστημίων το εκλαμβάνουν ως ασυδοσία, "πάτησαν" στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και "νομιμοποίησαν"  εκδηλώσεις υπέρ της τρομοκρατίας σε αίθουσες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με τηλεφωνική παρέμβαση Μαζιωτη παρακαλώ! Υπερασπιζόμενοι δήθεν τα "δικαιώματα" μιας οικτρής μειοψηφίας μπαχαλάκηδων, κατ´ευφημισμών φοιτητών, καταπατούν το ύψιστο δικαίωμα της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών στη γνώση και τη μάθηση. Προσποιούμενοι τους προστάτες  της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση και τη μετάδοση της, εξασφαλίζουν κάρτα εισόδου σε διάφορα παραβατικά, κομπλεξικά, κακοποιά, αυτοκαταστροφικά πρόσωπα, στους χώρους των πανεπιστημίων.

Και όλα αυτά, ποιοι νομίζετε ότι τα κάνουν; Αυτοί που κατηγορούν όλες τις κυβερνήσεις μεταπολιτευτικά, ότι απαξιώνουν τα δημόσια πανεπιστήμια για να πουλήσουν όπως λένε, τη γνώση και τη μάθηση στον ιδιωτικό τομέα. Ποιοι είναι αυτοί; Μα, κάποιοι φωστήρες της αριστεράς φυσικά! Αυτοί που όπως ισχυρίζονται, παλεύουν για ποιοτική δημόσια παιδεία, ενώ το μόνο που καταφέρνουν με τα καμώματά τους, είναι να στέλνουν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ελληνόπουλων για σπουδές στο εξωτερικό. Πριμοδοτούν, υποκρινόμενοι τους προασπιστές της δημόσιας παιδείας, διαχρονικά και καθοριστικά, την "αιμορραγία μυαλών" και ΑΕΠ προς την αλλοδαπή!

Διακηρύσσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στο λαό και κανείς δεν μπορεί να εμποδίζει την πρόσβαση του πολίτη σε αυτά, τσουβαλιάζοντας υπό τον όρο "πολίτης", το κάθε επικίνδυνο και εγκληματικό στοιχείο. Κατηγορούν τις συγκλήτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ ότι κλείνουν τις εισόδους τους, ενώ οι ίδιοι, πριν ένα χρόνο, έχτιζαν τις εισόδους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εγκλωβίζοντας μέσα τους καθηγητές. Εκείνο το κλείσιμο ήταν "αγωνιστικό" και άρα απόλυτα δικαιολογημένο.

Υποστηρίζουν υποτίθεται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, όταν όμως οι αποφάσεις της πρυτανείας δεν βολεύουν τις κομματικές τους επιδιώξεις τότε, με έναν ιδιόμορφο, κακώς νοούμενο τσαμπουκά, καταργώντας κάθε έννοια νομιμότητας, καταπατούν δικαιώματα και ελευθερίες, των "άλλων" των πολλών.

Φίλοι της αριστεράς, αποφασίστε τώρα, ρεαλισμός και τόλμη ή παραμύθα και ψευτοτσαμπουκάς. Ο χρόνος που μας απομένει είναι και αυτός δανεικός και δεν παίρνει αναβολή.

Υ.Γ. Στα μεγάλα κορυφαία και όχι μόνο, πανεπιστήμια του εξωτερικού και ελεγχόμενη είναι η είσοδος και κανένας δεν μπορεί να ρυπαίνει και να καταστρέφει και οι καθηγητές αξιολογούνται και αιώνιοι φοιτητές δεν υπάρχουν και το διοικητικό προσωπικό σέβεται τον εργασιακό του χώρο και το σέβονται και το πρόγραμμα σπουδών τηρείται απαρέγκλιτα και και και και.....but here is GReece!!!

Κιοσές Νίκος
Ιατρός
Μέλος δημοτικού συμβουλίου δήμου Καβάλας
Μέλος Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου